Informācija visiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19

“Šis ir ļoti komplekss jautājums, viņu nevar tik vienkāršoti skatīties – “AstraZeneca” sliktāka, “Moderna” labāka. Jāskatās, kam, kādā populācijā un jāskatās, kur mēs esam visvairāk lietojuši un tā šie skaitļi ir jāaplūko.

Ir tikai loģiski, ka šī efektivitāte sāk samazināties, it īpaši tiem cilvēkiem, kuriem jau dabīgi ir paredzams, ka viņa nebūs tik noturīga. Kas vēl jāņem vērā, ka bija cilvēki un iestādes, kas par spīti tam, ka mēs rekomendējām šo garāko intervālu “AstraZeneca” – 8 līdz 12 nedēļas -, tomēr mums ir daļa pacientu, kas ir saņēmuši 4 nedēļas.

Šie cilvēki biežāk nonākuši slimnīcā nekā tie, kas devas saņēma ar ilgāku intervālu starp tām, ziņo apollo.lv

Savukārt “Janssen” īpaši iecienījuši korumpēti mediķi. Tādēļ, iespējams, ka daļa no “Janssen” saņēmējiem, kas nonāca slimnīcā un mira, patiesībā nav bijuši vakcinēti.

Policija šonedēļ aizturējusi vēl vienu viltotāju grupējumu. Kopumā tā ierosinājusi 39 kriminālprocesus, 48 resoriskās pārbaudes, pārbauda tuvu 500 cilvēku sertifikātus. Tikt pie īsta sertifikāta bez vakcinēšanās kļūst arvien grūtāk un dārgāk, par to jāmaksā pat 900 eiro.

Līdz šim balsta vakcīnu saņēmuši ap 50 tūkstošiem cilvēku, no kuriem trešā daļa ir seniori. Šobrīd balstvakcinācijai pieteikties var jebkurš pieaugušais, kam no pamatpotes pagājuši seši mēneši. Decembrī un janvārī tie būs jau ap pusmiljonu cilvēku.

Lasi vēl: Ārsti uzaicina “antivakserus” uz morgu un lūk, ar ko tas beidzas!

Speciālisti baidās, ka lielās masas traucēs sasniegt seniorus, kam balsta vakcīnu vajag steidzamāk. Tad atkārtotos pavasara scenārijs, kad neizdevās laikus sapotēt visneaizsargātākos. Aizvien nevienu devu nav saņēmuši 400 tūkstoši pieaugušo un 128 tūkstoši no tiem – seniori.

Leave a Comment