Iedarbīgas receptes pret reimatiskām sāpēm


Pret poliartrītu labi palīdz augu receptes, tikai jāņem vērā, ka augu maisījumi jālieto ilgāku laika periodu. Lai noņemtu reimatiskās sāpes locītavās, var izmantot šādas receptes.

* Maisījuma pagatavošanai ņem pa 5 ēdamkarotēm vilkābeles augļus un asinszāles lakstus, 4 ēdamkarotes trejkrāsu vijolītes lakstu, pa 3 ēdamkarotēm raudenes un mazā mārsila lakstus, pa 2 ēdamkarotēm piparmētras lakstus, priežu pumpurus un eikalipta lapas, 1 ēdamkaroti kalmes sakņu.

Divas ēdamkarotes sasmalcinātās drogas aplej ar litru verdoša ūdens, 10 minūtes vāra uz lēnas uguns slēgtā traukā, tad visu pārlej termosā, nakti nostādina un pēc tam izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

* Ņem 5 ēdamkarotes trejdaivu sunīša lakstu, pa 4 ēdamkarotēm purva vaivariņu un ārstniecības ancīša lakstus, pa 3 ēdamkarotēm helēniju ālantes saknes, asinszāles un ārstniecības amoliņa lakstus, pa 2 ēdamkarotēm linsēklas, parastā pelašķa un tīruma kosas lakstus, 1 ēdamkaroti kadiķa skuju vai ogu. Novārījumu gatavo un lieto tāpat kā iepriekšējā receptē.

Jebkuru no minētajiem līdzekļiem lieto 4 mēnešus, tad pēc 2 nedēļu pārtraukuma sāk lietot otru.

Kopējais ārstēšanās kurss – 1,5 gadi. Pēc tam profilaksei maisījumus lieto pa 2 mēnešiem pavasarī un rudenī. Abi līdzekļi ir savienojami ar citiem ārstniecības preparātiem.

Leave a Comment