Gardi pončiki kā bērnībā, turklāt tik viegli pagatavojami!

Pagatavošana:

  1. Pienu mazliet uzsildiet, klāt lieciet svaigo raugu, 1 ēdamkaroti miltu un 1 ēdamkaroti cukura. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisiet un trauciņu lieciet citā traukā, kurā ieliets verdošs ūdens.
  2. Ar miksera palīdzību sakuliet vienu olu un 4 olas dzeltenumus kopā ar atlikušo cukura daudzumu (2 ēdamkarotes), kuliet tik ilgi, līdz iegūta cieta un gaisīga masa.
  3. Miltus izsijājiet bļodā, tiem klāt lieciet sāli un vaniļas cukuru. Klāt lieciet sasildīto rauga maisījumu un pēc tam arī saputotās olas. Klāt lieciet atdzesētu, bet izkausētu, sviestu un spirtu (vodku). Tagad nepieciešams masu maisīt ar rokām tik ilgi, līdz mīkla vairs nelips klāt pie rokām. Ja nepieciešams, mīklai klāt pievienojiet 2 – 4 ēdamkarotes silta piena.
  4. Pārlieciet mīklu lielā bļodā un lieciet to apklātu ar dvielīti siltumā, lai mīkla saceltos.

5. Pēc tam mīklu izlieciet uz galda. Kārtīgi ar rokām pārmīciet un izrullējiet tā, lai mīklas biezums būtu aptuveni 0,5 cm. Izgrieziet no mīklas aplīšus un lieciet tos uz atsevišķa dēlīša. Ļaujiet šiem mīklas aplīšiem 10 minūtes pastāvēt.

6. Lielā katlā uzsildiet augu eļļu (katlā ielietās eļļas daudzums nepārsniedz divus rādītājpirkstus no katla apakšas). Uguni samaziniet teju līdz minimumam, lieciet pončikus iekšā pa pāris gabaliem, apvāriet tos no vienas un no otras puses. Gatavos pončikus izklājiet uz papīra salvetes vai dvielīša.

7. To iekšienē iepildiet mazliet sava mīļākā ievārījuma. Pēc tam apberiet ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: damy.club

Leave a Comment