Es tiešām to neieteiktu citām mājsaimniecēm, ja nebūtu pati to pārbaudījusi!

Kā cīnīties ar kaļķa nogulsnēm?

  1. No dušas pavediena savienojumiem kaļķakmeni var ļoti ātri dabūt nost. Uz neilgu brīdi ielieciet dušas šļūteni verdošā ūdenī. Šāda metode derēs gan hroma, gan plastmasas virsmām. Pēc pabūšanas verdošā ūdenī, nogulsnes ļoti viegli nonāks nost.
  2. Lai tiktu klāt vismazākajām spraugām un vietiņām, talkā nāks veca zobu birste un soda. Uzklājiet sodas un ūdens maisījumu uz netīrās vietas, mazliet paberzējiet ar zobu birstīti un visu pēcāk noskalojiet. Tas arī viss!
  3. Dzeltenās nogulsnes uz poda izskatās vienkārši atbaidoši, bet nesatraucieties, jo arī šo problēmu spēj atrisināt etiķis. Ielejiet podā etiķi un atstājiet to tur pa nakti. Jau no rīt pods būs pavisam tīrs! Nebūs nepieciešams pat neko speciāli berzt.
  4. Ja uz vannas vai izlietnes sieniņām arī manāmas kaļķa nogulsnes, uzlieciet uz šīm netīrajām vietām etiķī iemērktas lupatiņas. Atstājiet tās 30 minūtes iedarboties un nogulsnes būs pilnībā pazudušas!
  5. Kaļķa nogulsnes uz dušas kabīnes stikla durvīm ir ļoti nepatīkamas, taču arī tās iespējams viegli dabūt nost. Ūdenī izšķīdiniet veļas mazgājamo līdzekli, pievienojiet klāt etiķi un ar šo maisījumu cīnieties pret netīrumiem. Dušas stikla durtiņas kļūs tik spožas un skaidras kā vēl nekad! Līdz tādam “skaidram skatam” varat nokļūt, izmantojot lupatiņu, kas pamērkta nelielā etiķa daudzumā.
  6. Ja gadījumā jums vannā vai izlietnē ir manāmas rūsas pēdas, to visu varat ļoti viegli dabūt nost, izmantojot etiķa esenci.

Tagad jūs zināt, kā attīrīt savu vannas istabu līdz nepazīšanai! Noteikti iesakiet šo rakstu arī savām draudzenēm – viņas būs jums pateicīgas par tik lieliskiem ieteikumiem.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment