ES mājā notiks Venēcijas karnevāla stāstu vakars un masku darbnīca

13.februārī, kad Itālijas pilsētā Venēcijā noslēgsies karnevāls, aicinām Eiropas Savienības mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā no plkst. 17 līdz 19 iejusties svētku noskaņās, piedaloties stāstu vakarā un radošajā masku darbnīcā.

Lekciju par Venēcijas karnevāla tradīcijām itāļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā vadīs Francesco Zodda, Sjēnas universitātes itāļu valodas un kultūras profesors.

Stāstos dalīsies Inese Muceniece un Dāvids Zilberts – jaunieši, kuri klātienē izbaudījuši karnevāla burvību Venēcijā.

Radošajā darbnīcā ikvienam būs iespēja izveidot savu karnevāla masku. Darbnīcu vadīs “Give&Get” festivāla pārstāve Anita Mitriķe. Šī aktivitāte būs piemērota arī mazākiem bērniem, veidojot maskas kopā ar pieaugušajiem.

Vietu skaits stāstu vakarā un darbnīcā ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties iepriekš šeit.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Venēcijas karnevāls aizsācies 11. gadsimtā un kļuvis par vienu no Itālijas un Eiropas simboliem pasaulē, ir nozīmīga Eiropas kultūras mantojuma daļa. Venēcijas karnevāls sākas janvāra beigās un turpinās vairāk nekā desmit dienas, pulcējot cilvēkus ielu priekšnesumos, pasākumos un spēlēs. Karnevāla kulminācija ir masku parāde Sv. Marka laukumā.

Pasākums ES mājā notiks Eiropas Kultūras mantojuma gada ietvaros. Tā mērķis ir mudināt cilvēkus atklāt un iepazīt Eiropas kultūras mantojumu un stiprināt izjūtu, ka esam piederīgi kopīgai Eiropas telpai. Gada devīze ir “Mūsu mantojums – pagātnes un nākotnes satikšanās”.

Leave a Comment