Ekonomikas ministre Ilze Indriksone piedalīsies Baltijas Padomes sanāksmē

Piektdien, 28.oktobrī, ekonomikas ministre Ilze Indriksone piedalīsies Baltijas Padomes 28.sēdē.

Uz Latvijas prezidentūru Baltijas Asamblejā un Baltijas Ministru padomē viņa atskatīsies ar Baltijas Asamblejas prezidentu Jāni Vucānu, Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu un Lietuvas ārlietu ministra vietnieci Jovitu Neliupšieni.

Sanāksmē tiks spriests par to, kā Baltijas valstis turpmāk varētu efektīvāk sadarboties. Igaunijas ārlietu ministrs informēs Baltijas Ministru padomi par Igaunijas prezidentūras prioritātēm 2023.gadā.

Baltijas Ministru padome 1.janvārī izvēlējās Latviju par prezidējošo valsti ar nolūku koncentrēties uz trim galvenajiem mērķiem: drošības un aizsardzības uzlabošanu reģionā, cīņu pret hibrīddraudiem un dezinformāciju, kā arī ekonomikas modernizāciju, virzot zaļo un digitālo pāreju. savienojamību un reģionālo infrastruktūras projektu attīstību

. Turklāt padome cenšas stiprināt Austrumu partnerību un atbalstu pilsoniskajai sabiedrībai Baltkrievijā. Kopš 24.februāra Baltijas valstu sadarbības galvenais akcents ir bijis uz aizsardzību un enerģētisko drošību, kā arī uz spēcīga un vienota atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Baltijas valstis šobrīd ir iesaistītas ES sankciju izstrādē un īstenošanā pret Krieviju pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Baltijas padomes noslēgumā Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns, ekonomikas ministre Ilze Indriksone un viņu kolēģi no Igaunijas un Lietuvas parakstīs kopīgu paziņojumu par Baltijas valstu sadarbību šogad un prioritārajiem jautājumiem.

Igaunijas prezidentūras laikā Tallinā notiks 29. Baltijas padome. Ekonomikas ministrs uz laiku pildīs ārlietu ministra pienākumus no 27. līdz 29.oktobrim, kamēr ārlietu ministrs būs prom.

Leave a Comment