Diedzēti kvieši. Receptes mundrumam, organisma attīrīšanai un ilgam mūžam

Savukārt, lai iegūtu 20 cm un garākus dzinumus, graudus iesēj augsnē uz paplātes. Virsū uz 2–3 dienām kā vāku uzliek otru paplāti. Pēc tam to noņem un paplāti ar graudiem novieto gaiša vietā (vislabāk uz palodzes), bet tā, lai tos neskartu tieši saules stari.

Ēdam un veseļojamies
Tā kā diedzēti graudi ir ļoti barojoši, tos labāk lietot dienas pirmajā pusē brokastīs vai pusdienās, vienlaikus samazinot pārējo ēdienu daudzumu.

Kviešu pilngraudu biezputra
(attīra zarnu traktu no sārņiem, izvada no organisma indes un toksīnus)
Glāzi diedzētu kviešu graudu ieber katliņā un uz nakti aplej ar 3 glāzēm ūdens. No rīta liek uz uguns, uzkarsē līdz viršanai un uz lēnas uguns vāra līdz gatavībai. Vārītos kviešus var pievienot sautētiem dārzeņiem, dārzeņu un augļu salātiem. Profilakses un ārstniecības nolūkos graudus vāra bez sāls.

Ilga mūža eliksīrs
(stiprina imunitāti, tīra asinis un asinsvadus, veicina sirdsdarbību, atjaunina organismu un uzlabo tā vispārējo stāvokli)

Ņem 2 glāzes diedzētu kviešu graudu, 2 ēdamkarotes svaigu vai žāvētu struteņu lakstu, 3 svaigas bietes, 3 rudzu maizes garoziņas, pusglāzi cukura. Trīslitru burkā vispirms ieliek strutenes, tad gaļas maļamajā mašīnā samaltas bietes un diedzētos graudus, pēc tam virsū uzber cukuru un ieliek rudzu maizes garoziņas. Burku piepilda ar ūdeni (vēlams avota), atstājot nedaudz vietas rūgšanai, kakliņu apsien ar marli un burku noliek tumšā vietā.

Pēc nedēļas, kad sāks izdalīties gāzes burbulīši, eliksīru var sākt lietot, turklāt – bez ierobežojuma, gluži kā kvasu pirms brokastīm, pusdienām un vakariņām. Ja dzēriens iznācis pārāk koncentrēts, to var atšķaidīt ar ūdeni.

Mundruma kokteilis
(rosina gremošanu, aktivizē galvas smadzeņu darbību)

Ņem pusglāzi diedzētu kviešu, glāzi piena, pa 2 datelēm un vīģēm, 1/3 glāzes rozīņu, tējkaroti medus. Diedzētos graudus nedaudz apžāvē, samaļ kafijas dzirnaviņās, ieber tikko uzvārītā pienā un samaisa. Tad pievieno sasmalcinātas dateles, vīģes, rozīnes un medu. Divas trīs nedēļas kokteili dzer katru rītu brokastīs.

Uzmanību! Diedzētus kviešus nedrīkst lietot kuņģa čūlas, staru slimības, acidozes gadījumā, kā arī, ja ir individuāla organisma nepanesība. Savukārt, lietojot tos uzturā pārāk bieži un lielās devās, var attīstīties cērmes.

Leave a Comment