Diatēze nav slimība, tomēr nepatīkama. Kā palīdzēt mazulim?

Profilakse
Lai to visu nepieļautu, jāuzsāk piebarošana, strikti ievērojot pieļaujamos produktus, kurus bērns spēs sagremot. Bērna ēdienkartes papildināšanai jābūt pakāpeniskai, lai redzētu, vai jauninājums neizraisa reakciju uz ādas. Ja tas notiek, no šā produkta jāatsakās.

Nepieļaujama ir bērna pārbarošana, jo liela porcija prasa arī lielāku gremošanas fermentu daudzumu. Ir virkne produktu, kas var izraisīt alerģisku reakciju bērniem: govs piens, citrusaugļi, banāni, sarkanas krāsas dārzeņi, ogas un augļi, olas.

Lai precīzi noteiktu pārtikas alergēnu, ieteicams iekārtot uztura dienasgrāmatu, kurā piefiksē visus produktus, ko bērns ēdis. Jo precīzāki būs šie pieraksti, jo vieglāk būs atklāt nevēlamos produktus.

Lai plunčājas veseli!
Diēta ir galvenā, bet ne vienīgā ārstēšanas metode. Lai uzlabotu ādas stāvokli, ieteicamas vannas ar ārstniecības augiem. Bērniem, kam āda ir mitra, vēlamāk vannai izmantot kumelītes, kliņģerītes, trejdaivu sunīti. Ja āda ir raupja: applaucētas klijas, lauru lapu novārījumu, lakricas saknes. Pēc vannas ādu ieteicams ieziest ar bērnu krēmu, kas satur trejdaivu sunīti un E vitamīnu. Taču arī šajā ziņā jābūt uzmanīgiem, jo dažkārt augi var izraisīt alerģisku reakciju.

Leave a Comment