Dažas stundas pirms nāves: 20 gadus vecās mirušās balerīnas tēvs pastāstīja par pēdējo sarunu ar meitu

Maskavā Aļesja Lazareva dzīvoja kopā ar savu māti Oksanu Igorevnu. Balerīnas jaunākais brālis un tēvs palika dzimtajā Toljati. Lai sekmētu meitas karjeru lielajā baletā, Oksana pameta darbu: galvaspilsētā viņa palīdzēja Aļesjai sagatavoties konkursiem un izrādēm, rūpējās par ikdienas vajadzībām un ticēja, ka kādreiz meitenei aplaudēs tūkstošiem skatītāju.

Ar tēvu balerīna uzturēja siltas attiecības. Vīrietis medijiem pastāstīja, ka pēdējo reizi viņš ar mīļoto meitu pa telefonu runājis 8 stundas pirms viņas nāves.

Алеся Лазарева

“Mēs smējāmies, nekas nevēstīja par gaidāmo. Viņa plānoja atbraukt, piedalīties sacensībās, bet pēc tam doties uz pirti pērties”, – atzinās Anatolijs Lazarevs.

Viņam meita arī nekad nesūdzējās par sliktu pašsajūtu – varēja žēloties par sāpēm ceļos, tulznām un varžacīm uz kājām, bet šādas problēmas skar visus profesionālos dejotājus.

Aļesja Lazareva sāka nodarboties ar dejām vēl bērnībā: pasniedzēji vienmēr atzīmēja viņas talantu, un, kad viņa nedaudz paaugās, ieteica vecākiem sūtīt viņu uz galvaspilsētu. Pati balerīna dievināja uzstāties, tāpēc ar prieku piekrita. Viņa izgāja atlasi Maskavas horeogrāfijas skolā un nomācījās tur 8 gadus.

Lasi vēl: Lūk, cik laika Putinam ārsti sola pat veiksmīgas operācijas gadījumā! Gadi, mēneši vai pat dienas?

Savu profesionālo karjeru Aļesja Lazareva sāka ar uzvaru vairākos konkursos. Vien dažas nedēļas pirms savas nāves viņa uzvarēja savā pēdējā konkursā – Jekaterinas Maksimovas vārdā nosauktajā konkursā “Arabeska”.

Paralēli tam meitene strādāja Klasiskajā baleta teātrī – viņa dejoja baletos “Dons Kihots”, “Pavasara rituāls” un “Pelnrušķīte”. Nākotnē viņa sapņoja iegūt galvenās lomas “Guļošajā skaistulē” un “Gulbju ezerā”, kā arī gribēja kļūt par primabalerīnu.

Aļesju uzaicināja stažēties Monako – karalienes Greisas baleta akadēmijā, bet viņa pagaidām negribēja pārtraukt mēģinājumus teātrī.

COMMENTS

Leave a Comment