Daudzi vecāki nezin, bet bērna vārds ietekmē arī bērna izskatu. Kāds vārds – tāds izskats

Mūsu iekšējā pasaule ataino to, kā cilvēki mūs uztver, bet tas, savukārt, var ietekmēt mūsu ārējo izskatu. Starp mūsu iekšējo un ārējo personību un būtību ir ļoti liela saikne. Abi šie faktori veido mūs par individuālu personu.

Pētnieki no Jeruzalemes Ebreju universitātes vēlējās noskaidrot, vai cilvēka vārds var veidot šādu pašu ietekmi uz viņa ārieni. Mūsu vārds ir mūsu pirmais zīmols sabiedrībā. Katrs vārds tiek saistīts ar kādu personību vai raksturu, uzvedību un ārieni.

Saskaņā ar zinātnieku sacīto, tas var radīt noteiktus kulturālos stereotipus saistībā ar cilvēku vārdiem. Vārda definīciju pēc izskata var skaidrot ar selektīvo domāšanu. Cilvēka vārds atšķir viņu no citiem cilvēkiem, bet tajā pašā laikā vieno tos.

Lasi  vēl: Ārsti paziņoja, ka bērns ir miris, taču jaunā māmiņa asarām acīs centās panākt visu, lai…

Ņemot vērā veikto pētījumu, vienādi vārdi var vienādi ietekmēt cilvēkus. Šādi cilvēki savā ziņā ir līdzīgi cits citam. Viņiem var būt līdzīgas uzvedības normas un pat ārējais izskats. Vārds var izmainīt cilvēk seju. Pētneiki apgalvo, ka pēc fotogrāfijām pat ir iespējams pateikt, kuriem cilvēkiem ir vienādi vārdi. Katrs vārds tiek saistīts ar noteiktām uzvedības normām un personiskām iezīmēm.

COMMENTS

Leave a Comment