Dabas līdzekļi pret vairogdziedzera mezgliem. Kādos gadījumos palīdz?


Ja pēc biopsijas rezultātiem vairogdziedzera mezgls ir labdabīgs, ārstēšanās var būt arī konservatīva, tostarp ar fitolīdzekļiem.

* Vienu ēdamkaroti žāvētu parasto sīkdadžu stublāju aplej ar glāzi verdoša ūdens, 5–7 minūtes karsē uz lēnas uguns, stundu nostādina, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas. Kurss – 2 mēneši. Pēc 2 nedēļu pārtraukuma kursu atkārto.

Uzmanību! Sīkdadžu līdzekļi nav ieteicami kuņģa čūlas gadījumā.

* Ņem 50 g žāvētu, sasmalcinātus baltā retēja sakneņu, aplej ar puslitru degvīna, mēnesi nostādina tumšā vietā, tad izkāš. Lieto pa 30 pilieniem glāzītē ūdens 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas. Kurss – 1 mēnesis. Pēc nedēļu ilga pārtraukuma kursu atkārto.

* Vienu ēdamkaroti sasmalcinātas ozola mizas aplej ar glāzi verdoša ūdens, 5–7 minūtes karsē uz lēnas uguns, stundu nostādina, tad izkāš un biezumus izspiež. Vēsā uzlējumā samitrina dvieli un dienā uz 1–2 stundām aptin kaklam.

Ieteicams izvairīties no siltuma procedūrām, jebkuras masāžas, lielas fiziskas piepūles. Nav ieteicams apģērbs, kas cieši apņem kaklu. Uzturā vairāk jālieto jodu saturoši produkti: jūraskāposti (laminārija), jūras produkti, hurma, valrieksti, šampinjoni, brokoļi, spināti, piens, olas, pupiņas. Un, protams, regulāri jāapmeklē endokrinologs.

Leave a Comment