“Cilvēks taču sadalās, kaut kur jau tas paliek.” Bolderājas iedzīvotājiem aizdomas, ka kapu tuvums ietekmē peldvietas ūdens kvalitāti

Karjers nav iekļauts Rīgas oficiālo peldvietu sarakstā, tāpēc Daci interesē, vai tiešām vieta tiek uzraudzīta?

Veselības inspekcija

Veselības inspekcija informē, ka Bolderājas karjera peldvieta nav oficiāla peldvieta, bet Rīgas pašvaldība, tāpat kā iepriekšējos gados, Bolderājas karjera peldvietā ir organizējusi un finansējusi ūdens kvalitātes pārbaudes. Ūdens kvalitāte Bolderājas karjerā vienmēr ir bijusi laba. Pēdējos 7 gadus ne reizi nav bijuši noteikti peldēšanās ierobežojumi.

Bolderājas karjers atrodas ārpus normatīvos noteiktās 300 metru kapu aizsargjoslas. Kā arī nav konstatētas ūdens noteces (grāvji) no kapu teritorijas, kas būtu saistāmas ar piesārņojuma radīšanas risku Bolderājas karjera ūdenim.

Rīgas domes Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja Tatjana Židele norāda, ka ūdens kvalitātes mērījumi tiek veikti vairākas reizes mēnesī. Šobrīd ūdens ir teju ideālā stāvoklī, taču, ja konstatēs, ka nevar peldēties, uzstādīs aizlieguma zīmi.

Lasi vēl: Lūk, vēl viens izplatīts mīts par vakcīnām. Kā cilvēki var kaut kam tādam ticēt?

Inspekcija atgādina, ka, izvēloties jebkuru neoficiālo peldvietu, katram apmeklētājam pašam jāpievērš uzmanība netipiskai ūdens krāsai, noturīgām putām, peldošiem un citiem atkritumiem, zilaļģēm. Ja peldvietā novērojama kāda no iepriekš minētajām pazīmēm, tajā labāk nepeldēties.

COMMENTS

Leave a Comment