Cik ilgs dekrēts ir dažādās pasaules valstīs?

4. Kazahstāna, Ukraina

Šajās valstīs dekrēts ilgst 126 dienas – 70 dienas pirms dzemdībām un 56 dienas pēc. Šajā laikā sievietēm apmaksā 100% no viņu algām. Tāpat ir iespējams noformēt neapmaksātu bērna kopšanas atvaļinājumu līdz 3 gadiem, kamēr viņām tiek saglabāta darba vieta.

5. Portugāle

Māmiņām pienākas 120 dienas pēc dzemdībām bērniņa kopšanai. Tēvam pēc pieprasījuma ir iespējams pavadīt 5 apmaksātas dienas kopā ar jaundzimušo. Ja tēvs neņem šīs 5 dienas, viņš var saņemt sodu.

6. Francija

Dekrēts ilgst 120 dienas – 2 mēneši pirms un pēc dzemdībām. Taču dienu skaits var atšķirties, ņemot vērā sievietes veselības stāvokli. Ja rodas kaut kādi sarežģījumi, bērna kopšanas atvaļinājums var ieilgt.

7. Ķīna

Māmiņām Ķīnā ir iespējams pieprasīt 90 līdz 120 dienu garu atvaļinājumu, turklāt viņām alga tiek saglabāta 100% apmērā, kā arī tiek izmaksāti citi bonusi vai piemaksas. Jo vecāka ir mamma, jo ilgāks ir bērna kopšanas atvaļinājums. Arī tēvi var ņemt tāda paša ilguma bērna kopšanas atvaļinājumu.

8. Indija

Dekrēts sākas ar 84 dienām, turklāt dienu skaits ir atkarīgs no tā, cik sievietei ir bērnu. Par pirmo un otro bērnu sieviete dabū 182 dienu dekrētu, bet par trešo – 84 dienas.

Daudzās valstīs valsts rūpējas ne tikai par māmiņām, bet arī par tēviem. Un ka jūs domājat, kurā valstī ir visdraudzīgākie dekrēta nosacījumi?

Avots

Leave a Comment