Būvniecības uzņēmumam SIA “Arčers” pērn rekordaugsts apgrozījums

Attēlu rezultāti vaicājumam “sia arčers”

Būvniecības uzņēmumam SIA “Arčers” 2017. gadā izdevies sasniegt rekordaugstu apgrozījuma līmeni – pērn tas pieauga līdz teju 60 miljonu eiro atzīmei, kas ir lielākais uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē, liecina uzņēmuma neauditētie dati.

Pērn, uzņēmuma 25 gadu jubilejas gadā, “Arčers” apgrozījumu būtiski kāpināja, palielinot to līdz gandrīz 60 miljoniem eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā bija virs 3 miljoniem eiro. Lielākās investīcijas “Arčers” pērn ieguldīja divu, nozarē jaunu digitālo sistēmu ieviešanā – uzsākta pilotprojekta būvniecība BIM jeb Būves informācijas modelēšanas vidē un ieviesta EDLUS jeb Elektroniska darba laika uzskaites sistēma. Tāpat 2017. gadā uzņēmumā ir izveidota projektēšanas nodaļa, ņemot vērā arvien pieaugošo “Design and Build” jeb apvienoto projektēšanas un būvniecības objektu skaitu.

“Arčers” valdes priekšsēdētājs Jānis Markulis: “Ir gandarījums, ka uzņēmuma 25. jubilejas gads sakrita ar iespēju to godam atzīmēt ar rekordaugstu apgrozījumu. Nozarē īstermiņā notiek būtiskas apjoma un izmaksu svārstības, un lielākais izaicinājums tuvākajā laikā būs darbaspēka trūkums, kas nedrīkst atstāt negatīvu ietekmi uz kvalitāti. To risinām ar investīcijām digitālajās sistēmas – BIM ļauj projektu veidot digitālā trīsdimensiju sistēmā, kas tādējādi sniedz nozīmīgu resursu ietaupījumu, turklāt palīdz identificēt un samazināt neizbēgamu cilvēcisku kļūdu skaitu projektēšanas un būvniecības procesa laikā. Savukārt EDLUS ir solis ceļā uz godīgāku konkurenci un ēnu ekonomikas mazināšanu būvniecības nozarē. Lai arī uzņēmuma 2018. gada mērķi ir mazāk ambiciozi, “Arčers” turpina strādāt pie kapacitātes, zināšanu un pieredzes audzēšanas, gatavojoties arvien sarežģītāku projektu īstenošanai, kas nozarē tiks īstenoti vidējā un ilgtermiņā.”

Aizvadītajā gadā “Arčers” pabeidza vairāku lielu projektu būvniecību, no tiem nozīmīgākie ir: VEF ražošanas korpusa 1. kārtas rekonstrukcija, kas skatē “Gada labākā būve Latvijā 2017” ieguva 1. vietu kategorijā “Pārbūve”, vairāki Latvijas un starptautisko militāro spēku pasūtījumi, NBS Aviācijas bāzes kazarmas būvniecība Lielvārdē, pasaulē pirmās full-led gurķu siltumnīcas Getliņos būvniecība, Reproduktīvās medicīnas centra «Embrions» telpu pārbūve un citi.

Pērn uzņēmums turpināja īstenot mērķtiecīgu atbalsta politiku, un “Arčers” arī aizvadītajā Olimpiskajā ciklā bija viens no Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas atbalstītājiem, bija Lielās Talkas ģenerālsponsors, uzņēmums sekmēja arī vairāku grāmatu izdošanu, to skaitā Elitas Grosmanes grāmata “Rīgas Doms gadsimtu gaitā”, monogrāfija “Latvijas tautsaimniecības vēsture” Gata Krūmiņa redakcijā, un īstenoja virkni citu aktivitāšu kultūras, sporta, izglītības un vides aizsardzības jomās. “Arčers” ir arī Latvijas Universitātes fonda sudraba mecenāts, kā arī RTU Attīstības fonda sadarbības partneris, un nodrošina studentiem gan stipendijas, gan prakses vietas.

2018. gadā “Arčers” noslēgs Valmieras peldbaseina un daudzdzīvokļu namu “TREBŪ Home” būvniecību, kā arī turpinās darbu tādos apjomīgos būvobjektos kā Stopiņu novada Kultūras centrs, Rēzeknes Olimpiskais centrs, Jēkabpils Tiesu nams un citi.

Par uzņēmumu

SIA “Arčers” ir 1992. gadā Latvijā dibināts nacionālā kapitāla privāts būvniecības uzņēmums, un tā galvenais mērķis ir nemainīgs jau vairāk nekā 25 gadus – ilgtspējīga attīstība. Tam ir pakārtoti uzņēmuma ikdienas procesi un ilgtermiņa stratēģiskie plāni. Šobrīd “Arčers” ir viens no vadošajiem nozares uzņēmumiem valstī. “Arčers” ir daļa no daudznozaru holdinga, un tā 100% kapitāldaļu turētājs ir akciju sabiedrība “UGN”.

Leave a Comment