Atstājot māju uz ilgu laiku, noteikti izdari šīs lietas, lai novērstu avāriju vai kādu citu nelaimi

3. Atslēdziet iekārtas no elektrības

Labāk atslēgt ne tikai sadzīves tehniku no elektrības, bet visas iekārtas. Turklāt pat tad, ja kāds nāk laistīt ziedus un pabarot kaķēnu, drošāk ir elektrību atslēgt.

Šajā brīdī ir svarīgi no tīkla atvienot visas ierīces, īpaši jutīgās (datortehnika, televizors utt.). Strauji izslēdzot un ieslēdzot, iekārta var sabojāties. Tāpēc labāk to atslēgt no strāvas.

Vienkārši neaizmirstiet par šo faktu pastāstīt saviem radiniekiem, kuri pārbaudīs jūsu māju. Šāds pasākums pasargās māju no ugunsgrēka.

 

4. Neaizmirstiet par balkonu

Balkons ir paaugstinātas bīstamības vieta, it īpaši, ja tas ir atvērts. Pirms izbraukšanas noņemiet no tā visus viegli uzliesmojošos priekšmetus.

Rotaļlietas, piepūšamos pūšļus, spilvenus un pat paklājus – ienesiet tos mājās. Nenodzēsta cigaretes dzirkstele (kas var atnākt no kaimiņu balkona) vai vienkārši liels karstums var izraisīt ugunsgrēku. Ja uz balkona nebūs priekšmetu, kas viegli aizdegas, būs drošāk.

Tāpat neaizmirstiet lūgt savus mīļos apciemot jūsu māju, pat ja nekas nav jālaista un neviens nav jābaro. Ir nepieciešams periodiski izņemt pastu, lai tas pastkastītē neietu pāri malām un nepiesaistītu zagļu uzmanību.

Lasi vēl: Nosaukti pieci pašu uzticīgāko vīriešu vārdi – oho, par nr.2 esmu pārsteigta!

Ja baidieties, tad piekariet pie durvīm zīmi, ka notiek videonovērošana. Ja esat īpaši radoši, varat piekārt kameru vai tās atveidojumu.

 

Leave a Comment