Ārzemju meteorologi paziņo, ka šogad gaidāma netipiska svelme visas vasaras garumā; tomēr tas nav viss

Tomēr mēs vēl nevaram droši apgalvot, ka prognozes piepildīsies. Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors vairākkārt ir vērsis uzmanību uz to, ka prognozi, kas tuva realitātei, var sagatavot uz 7 dienām, savukārt teorētiskā prognozējamība ir aktuāla ne ilgāk kā 2 nedēļas.

Saskaņā ar jaunākajiem meteorologu datiem martā visā Austrumeiropā gaidāmi neparasti laikapstākļi. Eksperti brīdina, ka pirmais pavasara mēnesis būs nenormāli auksts un daudzos valsts reģionos temperatūra drīzāk atgādinās ziemu, nevis pavasara sākumu.

Decembrī un janvārī Austrumeiropu skāra netipiski spēcīgs sals un neparasti silts laiks, un martā situācija solās kļūt vēl ekstrēmāka.

Prognozes liecina, ka marta pirmajā pusē Austrumeiropas centrālajā daļā temperatūra pazemināsies līdz mīnus 10 grādiem pēc Celsija, savukārt valsts ziemeļu daļā gaidāms līdz -11.

Lasi vēl: 20.02.2024 – spēcīgs spoguļdatums; tiek vēstīts, ja pateiksiet šo enerģētisko frāzi gaidāms naudas pieplūdums

Lasi arī: Krāpnieki ir atraduši jaunu veidu, kā “apkrāpt” autovadītājus ar lupatas palīdzību

Tomēr Austrumeiropas dienvidos pavasaris sāksies ar rekordlielu nokrišņu daudzumu. Gaidāmi spēcīgi nokrišņi, sniega un lietus veidolā. Iespējami plūdi.

Lasi arī: Pēc vīramātes padoma es notīrīju krānu ar zobu pastu. Es dalos ar rezultātu

Pazīstamais sinoptiķis norāda, ka šogad marts faktiski būs ziemas turpinājums. Turklāt gaidāmi vairāki ledus arktiskā gaisa ieplūdumi, kas izraisīs pārmērīgu salu un aizkavēs pavasara iestāšanos visā Austrumeiropā.

Tomēr sinoptiķis piebilst, ka ir grūti runāt par ilgtermiņa prognozi, jo gaisa atmosfēra nepārtraukti mainās un virzās, tādēļ šobrīd tie var būt tikai pieņēmumi.

 

Leave a Comment