Ārā – lapkritis, uz galvas – matkritis! Ko lai dara, ja rudenī pastiprināti izkrīt mati?

Tas ir pilnīgi normāli, ja, mainoties gadalaikiem, arī mati sāk pastiprināti izkrist. Tiem tajā brīdī trūkst vitamīnu un minerālvielu, kuras nepieciešams uzņemt iekšķīgi. Kosmētiskie līdzekļi jums palīdzēs atrisināt tikai un vienīgi ārējo un redzamo faktoru, palīdzot matiem izskatīties labāk, taču neviena eļļiņa nepalīdzēs jums tiem ataugt daudz ātrāk un veselāk. Iespējams, ka vasaras laikā mati nav uzņēmuši nepieciešamo saules un minerālvielu daudzumu, vai, gluži pretēji, saņēmuši sauli pat pārāk daudz.

Īpaši būtisks šajā rudens laikā ir sabalansēts, uzturvielām un vitamīniem bagāts uzturs, par ko nereti ikdienas steigā mēs aizmirstam. Visbiežāk dažādas matu problēmas var izraisīt dzelzs, sēra, cinka, kalcija, vitamīnu A, E, kā arī B grupas vitamīnu trūkums, kurus vajadzētu uzturā šādos gadījumos lietot daudz vairāk.

Atcerieties, ka jebkādas anomālijas jūsu organismā parasti liecina par to, ka organismā notiek pārmaiņas, un šīs pārmaiņas var būt arī gadalaiku maiņas ietekmētas. Nesatraucieties, jo ar nelielu palīdzību jūs spēsiet palīdzēt savam organismam tikt atpakaļ ierastajās sliedēs.

Leave a Comment