“Ar 18. decembri gatavojieties īstām šausmām”: sinoptiķi strauji mainījuši prognozi nedēļai

Nedēļas nogalē sāksies atkusnis, kas, domājams, strauji progresēs visas nākamās nedēļas laikā. Pamatojoties uz jaunākajām ilgtermiņa laikapstākļu prognozēm, ir maz ticams, ka mūsu reģionā līdz gada beigām būs stabils sals.

Līdz ar to nākamās nedēļas sākuma daļā un vidū upēs būs strauja ūdens pieplūde, kā rezultātā palielināsies caurplūdumi un paaugstināsies ūdens līmenis. Lielākajai daļai upju baseinu, kas atrodas valsts rietumu un centrālajos reģionos, tiks ieviests dzeltenais brīdinājums.

Pastāv liela iespējamība, ka spēcīgais atkusnis kopā ar nokrišņiem (galvenokārt lietus nedēļas beigās) izraisīs ūdens līmeņa paaugstināšanos, atsevišķos apgabalos pārsniedzot oranžo un sarkano brīdinājuma slieksni, tādējādi izraisot ievērojamus applūšanu. reģionos. Straujākā ūdens līmeņa paaugstināšanās gaidāma upēs, kas atrodas rietumu un centrālajos rajonos.

 

Ledus veidošanās un ledus sastrēgumu gadījumā ir iespējama turpmāka ūdens līmeņa paaugstināšanās. Salacas baseinā tiek prognozēts, ka ūdens līmenis upēs paaugstināsies par 0,5 līdz 1,6 metriem, maksimums gaidāms laikā no 20. līdz 25. decembrim.

Lasi arī: 7 veidu blūzes, kas dāmām 45+ liek izskatīties vecmodīgi

Sagaidāms, ka ūdens līmenis Kurzemes upēs paaugstināsies no 1,2 līdz 3,5 metriem, maksimums gaidāms laikā no 19. līdz 23.decembrim.

Tāpat tiek prognozēts, ka Lielupes baseina upēs ūdens līmenis paaugstināsies par 0,6 līdz 2,5 metriem, maksimums sasniedzot no 19. līdz 25. decembrim. Visbeidzot, paredzams, ka ūdens līmenis Gaujas baseina upēs paaugstināsies par 0,5 līdz 1,6 metriem, un maksimums būs no 22. līdz 27. decembrim.

 

Lasi arī: Dvīņi tiks galā ar sarežģītu situāciju, bet Skorpionam uzsmaidīs veiksme; Dienas horoskops 16. decembrim visām zodiaka zīmēm

Leave a Comment