78 gadu vecumā aizsaulē devies talantīgs aktieris un izcils režisors: ”Tā ir milzīga nelaime”

78 gadu vecumā mūžībā devies talantīgs aktieris un kino režisors. Viņš bija iniciators daudz un dažādām populārām filmām un seriāliem. 

Pēc smagas slimības mūžībā aizgājis Krievijas mākslinieks. Kino industrija paziņoja par Vadima Abdrašitova nāvi. Viņu vārdus apstiprināja kinooperatora znots.

“Tā ir taisnība, jā, viņš nomira … O.n.k.o.l.o.ģ.i.s.k.ā slimība … Tas viss notika vakarā,” aģentūrai sacīja Kirils Vitoptovs.

Cits avots no režisora ​​apkārtnes skaidroja, ka viņa veselība krasi pasliktinājās pēc pārciesta k.o.r.o.n.a.v.ī.r.u.s.a infekcijas. Vadims Abdrašitovs dzimis 1945. gada 19. janvārī Harkovā, Ukrainā. 1970. gadā iestājās VGIK režijas nodaļā.

Pēc filmēšanas kā kursa darbs filmai “Stop Potapov!” viņš tika uzaicināts strādāt Mosfilm. Tur viņš iepazinās ar režisoru un scenāristu Aleksandru Mindadzi, ar kuru kopā uzņēma 11 filmas.

Vislielāko slavu Abdrašitovam atnesa filmas “Plumbum jeb bīstama spēle”, “Vilciens apstājās”, “Lapsu medības”, “Planētu parāde”.

Lasi vēl: Soctīklos parādās informācija par iespējams nākošo Latvijas prezidentu un tā ir sieviete: ”Levits ir nespējīgs”

 

Leave a Comment