”Ar vienu vakcīnu vīrusu neuzvarēsim”. Kad beidzot varēsim maskas novilkt?

Gandrīz katrs ceturtais planētas iedzīvotājs ir saņēmis vismaz vienu koronavīrusa vakcīnas devu, un gandrīz katrs otrais bagātās Eiropas un Ziemeļamerikas valstīs, raksta portāls BBC.

Pasaulē pieaugot pret Covid -19 vakcinēto cilvēku skaitam, arvien vairāk var dzirdēt runas par nenovēršamu uzvaru pār epidēmiju, robežu atvēršanu, transporta savienojumu atjaunošanu un kopumā atgriešanos normālā dzīvē – kā mēs to zinājām. pirms pandēmijas.

Tomēr pat bagātās valstīs, kur vakcinācija rit pilnā sparā, PVO iesaka ne tikai nenoņemt maskas, bet arī nesteigties atcelt citus ierobežojošos pasākumus. Cik daudz saņemtā vakcīna aizsargā pret vīrusa pārnešanu – un kad maskas beidzot tiks noņemtas?

Lasi vēl: ”Ja Talibi uzzinās, nošaus uz vietas”. Kā geji slēpjas un kas notiek ja tiek pieķerti

Slēpts drauds

Pirms mēneša, kad 37 gadus vecam pacientam Singapūras internātskolā cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem tika diagnosticēts koronavīruss, iestādes vadība nekrita panikā, ziņo BBC.

Ņemot vērā iestādes specifiku, februārī-martā viss tās personāls un lielākā daļa nestabilo iedzīvotāju tika vakcinēti pret Covid-19. Tomēr katram gadījumam internātskola tika ievietota karantīnā, un visi darbinieki, pacienti un citi cilvēki, kuri nesen bija sazinājušies ar slimo sievieti vai viņas māsu, tika ievietoti karantīnā un sāka regulāri pārbaudīt.

Nākamās nedēļas laikā vīruss tika atklāts trīs desmitiem cilvēku, tostarp 30 gadus vecajai medmāsai no Filipīnām, kā arī četriem citiem pansionāta darbiniekiem un 26 tās pastāvīgajiem iedzīvotājiem.

Lielākā daļa inficēto bija pilnībā vakcinēti pret Covid-19 (tas ir, viņi saņēma abas vakcīnas devas) un diagnozes laikā viņiem nebija nekādu simptomu.

Lūk, ko saka slavens profesors par šo visu – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment