Sodrēji izzūd dažu minūšu laikā. Efektīvi noslēpumi, kā tīrīt pannu

Dažas metodes, kā notīrīt sodrējus no pannām un citiem virtuves traukiem, kas nesabojās virsmu, bet padarīs lietu kā jaunu.

Kā tīrīt čuguna pannas no sodrējiem

Soda un etiķis

Šī metode ir piemērota jebkurai trauku daļai. Sauso pannas virsmu apkaisiet ar cepamo sodu 0,2 – 0,5 mm biezā slānī un pievienojiet nedaudz 9 % etiķa. Līdzeklis reaģēs un sāks putot. Atstājiet uz 30 – 60 minūtēm, lai sodrēji mīkstinātos. Pēc tam noņemiet piesārņojumu ar stingru sūkli vai suku, pēc tam noskalojiet traukus zem tekoša ūdens.

Ziepes, soda un līme

Šī metode iztīra pannu gan no iekšpuses, gan ārpuses. Ievietojiet pannu lielā katlā vai bļodā, piepildiet to ar ūdeni un novietojiet uz plīts. Pievienojiet gabaliņu veļas ziepju, 0,5 kg cepamās sodas un 200 g kancelejas līmes. Uzkarsē, nepārtraukti maisot. Vāra, līdz kvēpi sāk atdalīties. Tad izņemiet pannu un ar stingru sūkli notīriet atlikušos netīrumus, noskalojiet to ar trauku mazgāšanas līdzekli.

Kā iztīrīt alumīnija pannu no sodrējiem

Galda sāls

Šī metode ir piemērota iekšējo virsmu tīrīšanai. Ieberiet 300 g sāls pannā, piepildiet ar ūdeni un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra 10 – 15 minūtes. Pēc tam noņemiet no uguns, noņemiet sodrējus ar koka lāpstiņu vai sūkli un pēc tam noskalojiet zem tekoša ūdens.

Kartupeļu ciete

Ieber 2 – 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes, pievieno 200 ml ūdens un uzliek uz plīts. Uzkarsē un atstāj uzkarsēties uz 25 minūtēm. Pēc tam ar mīkstu drānu noslaukiet kvēpu atlikumus, noskalojiet ar ūdeni.

Soda un vārāmā sāls

Ielejiet ūdeni, pievienojiet pa 1 ēdamkarotei sāls un sodas. Vāra 5 – 10 minūtes, pēc tam noņemiet sodrējus ar mīkstu sūkli un noskalojiet ar ūdeni.

Kā iztīrīt nerūsējošā tērauda pannu no oglekļa nogulsnēm

Mājsaimniecības ziepes

Lielā katlā uzvāriet ūdeni, pievienojiet rīvētu ziepju gabaliņu. Atstājiet traukus ziepju šķīdumā uz nakti. No rīta noņemiet ziepes ar mīkstu sūkli un noskalojiet tēraudu zem tekoša ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

 

 

Leave a Comment