Ko stādīt dobēs dārzā pēc sīpolu un ķiploku novākšanas: labākie varianti

Pēc sīpolu un ķiploku novākšanas uz dobēm vēl ir brīva vieta. Ja dārznieki joprojām ir entuziasma pilni, šo vietu var izmantot savā labā.

Ja entuziasms jau ir nulles līmenī, joprojām nav ieteicams atstāt dobes brīvas, lai neļautu izplatīties nezālēm.

Dārzkopjiem tika atgādināts, kādas kultūras var sēt bijušajās sīpolu-ķiploku dobēs.

Vispirms mēģiniet iesēt mazos zaļumus, kas joprojām ir pieprasīti jebkurā gadalaikā, īpaši ziemas sagatavošanas periodā. Piemērots laiks, lai audzētu salātus, dilles, spinātus, pētersīļus, rukolu. Šie augi ne tikai palīdzēs saglabāt augsnes veselību, bet arī papildinās jūsu dārzu ar dažādām garšām un tekstūrām.

Ja vēlaties ko saturīgāku, varat sēt redīsus. Redīsi augustā dod labu ražu, pateicoties siltajai augsnei un īsajam diennakts gaišajam laikam. Stādīti pēc ķiplokiem, redīsi izaug lieli un sulīgi. Šo sakņaugu stādīšana ir laba izvēle, jo tie palīdz dažādot augsnes izmantošanu un uzturēt tās struktūru.

Šo vietu var izmantot stādu vai zemeņu dzinumu pārstādīšanai. Tā tiek uzskatīta par vienkārši ideālu augsekas ziņā.

Var stādīt agrīni nogatavojušos zirņus, kas nogatavojas ne ilgāk kā 45 dienās.

Lasi vēl: Kāpēc burkas “sprāgst” un kā to novērst

Ja ar stādīšanu un ražas novākšanu tikt galā nav ne spēka, ne vēlēšanās, tad kā labākais variants būs, ja iestādīsiet siderātus jeb zaļmēslojumu. Sējot, piemēram, sinepes, lupīnas vai auzas, jūs varat uzlabot augsnes struktūru un auglību, kas lieliski noderēs nākamajā gadā. Turklāt, pavasarī būs mazāk darba ar augsnes mēslošanu. Zaļmēslojumu pēc tam var arī apgriezt un iestrādāt augsnē.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Visbeidzot, ir svarīgi ievērot kultūru maiņu (rotāciju), ne tikai augustā, bet katru gadu, lai novērstu augsnes izsīkšanu un samazinātu slimību risku. Regulāri mainot stādījumus, jūs palīdzēsiet saglabāt augsnes veselību un nodrošināsiet bagātīgas ražas katru gadu.

Leave a Comment