Pasakaini garda ābolu kūka bez miltiem un kefīra, bet iznākums ir fantastisks!

 

Katram ir sava iecienītākā šarlotes recepte, taču ir arī klasiska, vispareizākā recepte. Pasakaini garšīga ābolu kūka bez miltiem un kefīra – rezultāts ir vienkārši fantastisks! Šī kūka ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī piemērota tiem, kas izvairās no piena produktiem.

Ar sulīgiem āboliem un bagātīgu garšu, tā noteikti kļūs par jūsu iecienītāko desertu. Pārsteidziet savus viesus ar šo neparasto un gardo ābolu kūku!

1.Sakuļ olas ar cukuru. Vislabāk to darīt ar mikseri, lai masa izrādītos pēc iespējas “sulīgāka”.

2.Pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un viss, vairāk neko nevajag. Bez piena, bez kefīra. Šarlote ir klasika.

3. Smalki sagrieziet ābolus.

 


4. Veidnes dibenu ieziež ar sviestu, izklāj ābolu kārtu, piepilda ar nelielu mīklas daļu (lai ābolu kārta būtu minimāli nosegta).

5. Sajauc atlikušos ābolus ar nelielu daudzumu miltu, lai āboli nesaslīdētu (drošības labad).

6.Tālāk mīklai virsū ābolu kārta, mīkla, atkal āboli utt. Pēdējais slānis ir āboli. Mana sieva prasmīgi pārvērta virsējo slāni par skaistu ziedu. Lai tas būtu ne tikai garšīgs, bet arī skaists. Man parasti pietiek ar pirmo punktu pēc 3 gadu ilgas blogošanas, ēdiena pasniegšana man joprojām ir grūta.

7.Cep 45 minūtes 190 grādos. Bet šeit viss ir atkarīgs no jūsu cepeškrāsns – ziniet, tie visi ir vienādi vārdos, bet patiesībā visas krāsnis cep savādāk. Es norādu vērtību, kas atbilst manai valsts krāsnij.

Rezultāts ir tāds skaistums. Var arī caur sietiņu virsū uzkaisīt pūdercukuru, bet tik skaistu rakstu mēs nesabojājām.

Lasi vēl: Priekšā ir laime: trim zodiaka zīmēm jūnija beigās lemts atrast savu īsto un vienīgo mīlestību

Sastāvdaļas:

olas 5 gab.,

milti un cukurs pa 1,5 glāzes,

cepamais pulveris 1 ēd.k.,

šķipsniņu sāls,

āboli 4-5 gab.,

sviests pannas ietaukošanai

 

Leave a Comment