“Smagi cīnījies ar savu diagnozi..”; 86 gadu vecumā mūžībā devies Mančestras “United” un Anglijas izlases izcilnieks

Mančestras “United” un Anglijas izlases izcilnieks ir devies mūžībā 86 gadu vecumā, sestdien paziņoja viņa ģimene.

 

Bobijs Čārltons ir devies viņsaulē 86 gadu vecumā. Čārltonam bija būtiska loma Anglijas izlases sastāvā, kura uzvarēja 1966. gada Pasaules kausa izcīņā, un demonstrēja izcilu veiklību klubu sacensībās ar “United”. Turklāt 1968. gadā viņš panāca vēl nebijušu varoņdarbu, aizvedot Anglijas klubu līdz triumfam Eiropas kausa izcīņā.

 

“Ir ļoti skumji, ka dalāmies ar ziņām, ka sers Čārltons mierīgi atstāja šo pasauli agrā sestdienas rīta stundā,” teikts Čārltonu ģimenes paziņojumā.

Čārltons uzvarēja Eiropas kausa izcīņā kopā ar saviem komandas biedriem desmit gadus pēc traģiskās Minhenes aviokatastrofas, no kuras viņš un komandas menedžeris sers Mets Busbijs brīnumainā kārtā izkļuva neskarti, bet diemžēl dzīvību zaudēja astoņi no Čārltona komandas biedriem.

 

Čārltons dzimis 1937. gada 11. oktobrī Ešingtonā. Viņam bija iespēja piedalīties Pasaules kausa finālā kopā ar savu brāli Džeku, kurš diemžēl aizgāja mūžībā 2020. gadā 85 gadu vecumā. Turklāt Čārlzs pārstāvēja Angliju iespaidīgos 106 mačos, kopā gūstot 49 vārtus.

 

Viņš pirmo reizi “United” rindās izgāja 1956. gadā un “sarkano velnu” rindās piedalījās 758 mačos, kopā gūstot 249 vārtus. Šie sasniegumi tika uzskatīti par ilgstošiem klubu rekordiem, līdz tos pēc tam pārspēja attiecīgi Raiens Gigss un Veins Rūnijs.

 

Lasi vēl: Valsts policija steigšus izplatīja svarīgu informāciju! Krāpnieki ir izdomājuši jaunu veidu kā izkrāpt naudu

 

Čārltons trīs reizes ieguva prestižo Anglijas čempiona titulu, vienreiz nodrošinot uzvaru Anglijas kausa izcīņā. Tomēr pēc iecelšanas par “Preston” treneri 1973. gadā viņš pēc 11 gadiem atkal parādījās slavenajā “Old Trafford” stadionā, uzņemoties cienījamo kluba direktora lomu. 1994.gadā Čārltons par nopelniem futbola labā tika iecelts bruņinieka kārtā.

Čārltons, kuram bija diagnosticēta demence, pēdējos gados saņēma atbalstu no sievas Normas, kā arī meitām Sūzenas un Andreas.

Leave a Comment