6. Decembris – Svētā Nikolaja diena! Lietas, kuras nekad un nekādā gadījumā nevar darīt šajā dienā!

6. Decembris ir ļoti nozīmīga diena – Svētā Nikolaja diena! Jāņem vērā, ka šajā dienā ir vairākas lietas, kuras nekad un nekādā gadījumā nedrīkst darīt. Pretēji, tas var rezultēties ar milzu sekām un tūlīt pat sapratīsiet kāpēc!

Svētā Nikolaja diena, nozīmīgi svētki pareizticīgajiem, tiek svinēti 6.decembrī saskaņā ar atjaunināto baznīcas kalendāru. Mūsu senči šo dienu ļoti cienīja, cītīgi ievērojot visas ar to saistītās paražas un ierobežojumus. Jāņem vērā, ka šajā dienā ir vairāki aizliegumi, ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt.

Šī diena ir veltīta svētajam Nikolajam, kurš ir viens no populārākajiem kristiešu svētajiem un Svētajā Baznīcā cienīts kā brīnumdarotājs un bauslības aizstāvis. Svētā Nikolaja diena tiek svinēta dažādos veidos atkarībā no kultūras un konfesijas.

Svētā Nikolaja diena iekļauj tradīcijas, kas var ietvert dāvanu apmaiņu, īpašus dievkalpojumus vai ceremonijas, kā arī labdarības darbus un kopīgus ģimenes vai draugu pasākumus. Dažādās valstīs un reģionos šo dienu var svinēt ar dažādiem tradicionālajiem svētkiem un iezīmēt ar īpašiem notikumiem.

Lielākajā daļā pasaules Svētā Nikolaja diena tiek svinēta 6. decembrī. Dažās valstīs tas ir bērnu iemīļotākais laiks, jo svētais Nikolajs tiek uztverts kā dāvanu nesējs, līdzīgi kā Ziemassvētku vecītis dažās citās kultūrās. Daži pat svin svētkus vairākas dienas, iekļaujot dažādus rituālus un tradīcijas.

Svētā Nikolaja diena ir piemērs tam, kā kristietības svētie tiek godāti un kā viņu piemiņu atzīmē dažādās pasaules kultūrās.

Lietas, no kurām vajadzētu obligāti izvairīties svētā Nikolaja dienā:

Neveikt darbietilpīgus darbus, piemēram, smagu fizisko darbu, remontdarbus, rokdarbus, veļas mazgāšanu un uzkopšanu.

Ja tiek aicināts, tas ir nopietns pārkāpums atteikt palīdzību tiem, kam tā ir vajadzīga.

Iesaistīšanās sliktos darbos, slikta runāšana, dusmu izdzīvošana, negatīvu emociju atbrīvošana vai ļaunu domu slēpšana pret citiem tiek uzskatīta par smagu pārkāpumu.

Tomēr tas ir tikai iesākums! Svarīgākais tikai sekos…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment