25. un 26.septembrī cilvēkiem ieteicams palikt iekštelpās, jo dodoties ārā jārēķinās iespējams ar galvassāpēm

Spēcīga magnētiskā vētra pārklāja Zemi.. Lūk, kas jums par to jāzina un kāpēc labāk uzmanīties.

 

25. septembra, pēcpusdienā Zemi klās spēcīga magnētiskā vētra. Šai vētrai raksturīgs augsts K indeksa līmenis un, pēc ekspertu domām, tā turpināsies gandrīz līdz nedēļas beigām.

Kas jums jāzina par šo magnētisko vētru un kā aizsargāt savu veselību.

 

Magnētiskās vētras datumi

Kā liecina monitoringa vietnes par ģeomagnētisko situāciju, pirmdienas pēcpusdienā Zemi klās spēcīga K-indeksa 6 magnētiskā vētra. Iepriekš eksperti ziņoja par Saules uzliesmojumu, kas izraisīs magnētisko vētru 25.septembrī, taču bija sagaidāms, ka tā nekļūs ilgstoša.

Jaunajā prognozē eksperti atzīmē, ka šī vētra ilgs līdz otrdienai, 26.septembrim. Otrdien K indekss gaidāms 5, kas arī atbilst sarkanajam līmenim. Magnetosfēra mierīgākā stāvoklī atgriezīsies tikai naktī no otrdienas uz trešdienu.

Kas ir magnētiskā vētra

Magnētiskās jeb saules vētras ir sprādzienbīstami procesi uz Saules, ko pavada masveida enerģijas, daļiņu un elektromagnētiskā starojuma plūsmu izplūde kosmosā.

Šīs daļiņas apvienojas plūsmā un virzās uz Zemi, kur tās mijiedarbojas ar mūsu planētas magnētisko lauku. Tas rada dažādas problēmas.

Lasi vēl: Ir nosauktas piecas zodiaka zīmes, kurām nauda oktobrī parādīsies no zila gaisa

Vētras ar K indeksu virs 4 var ietekmēt cilvēka pašsajūtu un pat izraisīt galvassāpes un savārgumu. Un vētras ar K indeksu virs 6 var radīt traucējumus dažādām elektroierīcēm – mobilo sakaru torņiem, satelītiem, GPS, radio un TV.

Turpini lasīt, kā magnētiskā vētra ietekmē cilvēku, nākošajā lapā

Leave a Comment