16 etiķetes noteikumi, kurus pārkāpjam teju katru dienu

  1. Jūs nerūpējaties par tiem, ar kuriem sēžat pie viena galda

Bieži vien gadās tā, ka pārāk pieklājīgi cilvēki nevēlas lieku reizi traucēt tos, kas sēž pie galda, vai arī ir pārāk kautrīgi, lai to darītu. Esiet pieklājīgi, pasniedziet sāls vai piparu trauciņu pirmie. Tāpat ir arī ar ēdieniem, pieklājīgi pavaicājiet, vai blakussēdētājs nevēlas kaut ko nobaudīt un, vai viņam nevajag kaut ko pasniegt.

  1. Jūs nesekojat līdzi savai stājai

Mēs zinām, ka bieži vien par savu stāju nemaz neaizdomājaties, taču jūs zināt, cik nepatīkami ir vērot cilvēku, kas sēž pie pusdienu galda sakumpis pāri savam šķīvim. Jebkurā dzīves situācijā turiet taisnu muguru! Stāja par cilvēku spēj pateikt daudz ko!

  1. Jūs dzerat tad, kad kāds jums izsaka tostu

Daudzi nemaz nezina, ka nedrīkst dzert tad, ja kāds ir izteicis jums tostu. Tā vietā nepieciešams pieklājīgi pacelt tostu tā cilvēka virzienā, kas jums to izteica, un atstāt glāzi neizdzertu.

  1. Jūs esat neuzmanīgi ar salvetēm

Pēc ēšanas ar salvetēm mute ir vienkārši jānosusina, nevis kārtīgi jānoslauka. Jau izmantotas salvetes var mazliet saplacināt, taču nekādā gadījumā nedrīkst tās krasi saņurcīt. Pareiza galda etiķete palīdz galdu padarīt daudz greznāku un skaistāku!

  1. Jūs atgriežat atpakaļ tukšus traukus

Ja jums kā cienastu līdzi trauciņā iedeva ēdienu, tad, atnesot atpakaļ tauciņu, noteikti nepieciešams tajā kaut ko ielikt. Šādā veidā jūs izsakāt pateicību pret iepriekš sniegto. Ielieciet trauciņā cepumus, konfektes vai riekstiņus.

  1. Jūs sākat ēst ātrāk par mājas saimnieku

Pareiza etiķete nosaka to, ka mājas saimnieks ir jāciena. Sagaidiet, līdz saimnieks sāk ēst pirmais un tikai tad sāciet ēst arī pats.

  1. Jūs klepojot muti aizsedzat ar labo roku

Ja gadījumā esat saaukstējušies, noteikti ik pa laikam arī klepojat. Kad klepojat, nekādā gadījumā muti nedrīkst aizklāt ar labo roku – tas jādara ar kreiso.

  1. Jūs neuzturat acu kontaktu tosta laikā

Kad pēc tosta saskandināt glāzes, obligāti ir jāskatās acīs tam cilvēkam, ar kuru konkrētajā brīdī kopā saskandināt dzērienu. Tādā veidā jūs izrādāt savu atklātību un patiesumu. Acu novēršana tiek uzskatīta par sliktu manieri un nelāgu žestu.

  1. Jūs ar pirkstiem norādāt uz sev interesējošu priekšmetu

Nekādā gadījumā nedrīkst uz kaut ko norādīt ar pirkstu. Daudz pieklājīgāk ir norādīt uz to ar visu plaukstu.

  1. Jūs neesat gana pieklājīgi

Ja pastaigas laikā jūsu kompanjons satiek uz ielas pazīstamu cilvēku un pasveicina to, jums arī nepieciešams viņu pasveicināt – pat tad, ja šo cilvēku nepazīstat. Šādi jūs izrādāt cieņu pret šo cilvēku, jo klusēšana norāda uz rupju un pretīgu cilvēka raksturu.

  1. Jūs somas nēsājat uz labās rokas

Pēc etiķetes noteikumiem, somas ir jānēsā uz kreisā, nevis labā pleca. Tas saistāms ar to, ka labā roka ir paredzēt sasveicināšanām. Tā paša iemesla dēļ ar šo roku nedrīkst aizklāt muti, kad klepojat. Pat tad, ja esat sieviete un sasveicinoties nespiežat citiem rokas, tik un tā labā roka tiek uzskatīta par kontakta roku.

  1. Jūs atstājat savus viedtālruņus uz galda, kad atrodaties sabiedriskās vietās

Protams, ka tā ir necieņas izrādīšana! Īpaši nepatīkami tas ir tad, ka atrodaties ar kādu kopā kafejnīcā vai restorānā. Tas liecina par to, ka viedtālrunis jums ir daudz svarīgāks par apkārt notiekošo.

Šādus etiķetes noteikumus būtu jāievēro mums katram! Dalieties arī ar citiem!

Leave a Comment