10 vēsturiskas un maciņam draudzīgas vecpilsētas, ko apmeklēt šoruden

Bergamo, Itālija

Bergamo atrodas Lombardijā, un tās sirdī ir vecpilsēta Citta Alta, ko apņem ievērojami nocietinājumi. Apstaigājiet 16. gadsimtā celto “Venēcijas mūri”, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojumā, vai dodieties braucienā ar vēsturisko funikulieri, no kura pavērsies brīnišķīgs panorāmas skats uz pilsētu. Lombardijas virtuves ēdieni ir ļoti bagātīgi – tas padara tos lieliski piemērotus vēsākām rudens dienām.

Kad apmeklēt? Klusā sezona sākas novembrī – naktsmītņu cenas samazinās par aptuveni 20 %, salīdzinot ar karsto sezonu.

Sanantonio de Areko, Argentīna

Iepazīstiet Argentīnas izslavēto latīņamerikāņu kovboju gaučo pagātni līdzenumu “Pampas” vidū. Sanantonio de Areko ir neliela pilsēta, kas ir dibināta 1730. gadā, un tā ir obligāti jāapmeklē tiem, kas vēlas iepazīt līdzenumu “Pampas” vai kas no Buenosairesas dodas vienas dienas izbraucienā. Apmeklējiet Gaučo muzeju un uzziniet vairāk par šo latīņamerikāņu kovboju tradīciju. Izstaigājiet 18. gadsimta koloniālisma laikmeta ieliņas vai apmeklējiet kādu no tuvējiem rančo.

Kad apmeklēt? Cenas ir visaugstākās gan janvārī un februārī, gan jūlijā, bet, ja jūs apmeklēsiet šo vietu oktobrī vai novembrī, cenas būs par 20 % izdevīgākas nekā karstajā sezonā. Apmeklējot Sanantonio de Areko novembrī, jūs varēsiet piedzīvot festivālu “Fiesta de la Tradición” – nedēļu ilgas svinības par godu gaučo kovboju kultūrai.

Pendltona, Oregona, ASV

Pendltona ir izslavēta tās rūtaino kreklu dēļ, un tajā atrodas viens no pasaulē labākajiem rodeo – šī pilsēta ir dzīvs piemērs senajiem Mežonīgajiem rietumiem. Dodieties vēsturiskā piedzīvojumā, iepazīstot pilsētas noziedzīgo pagātni, apmeklējiet leģendāro vilnas fabriku vai gūstiet ieskatu par vietējo pilsētas apmetņu vēsturi, apmeklējot kultūras institūtu Tam?stslikt.

Kad apmeklēt? Karstā sezona ir no jūlija līdz septembrim, un tās kulminācija ir rodeo “Pendleton Round-Up”. Oktobris ir apmeklējumam lieliski piemērots laiks, jo naktsmītņu cenas samazinās par aptuveni 25 %, salīdzinot ar visdārgāko mēnesi, un vīna darītavā Walla Walla Valley ir iestājusies vīnogu ražas novākšanas sezona.

Autlendsa, Tasmānija, Austrālija

Ja dodaties ceļojumā uz Tasmāniju, Autlendsa būs neparasts vēsturisks pieturpunkts. Tā ir viena no Tasmānijas senākajām apmetnēm, kurā apmeklētāji var iepazīt 19. gadsimta sākumu, kad Eiropas ieceļotāji šeit uzbūvēja 138 ēkas no akmens, kas joprojām izceļ leģendāro pilsētas panorāmu. Dodieties pastaigā pa galveno ielu un neaizmirstiet apmeklēt Kolingtonas dzirnavas, kas ir vienīgās pilnībā funkcionējošās koloniālisma laika dzirnavas Austrālijā.

Kad apmeklēt? Nav pārsteigums, ka cenas šeit ir visaugstākās Austrālijas vasarā jeb decembrī un janvārī, tāpēc apmeklējiet Autlendsu oktobrī un novembrī, kas ir pirms karstās sezonas, jo tad šeit cenas ir par vidēji 20 % izdevīgākas nekā gada dārgākajā sezonā.

Piņjao, Ķīna

Senā Piņjao pilsēta tika uzcelta 14. gadsimtā, un tās mūris bieži tiek uzskatīts par vislabāk saglabāto seno pilsētas mūri. Mūsdienās šī pilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā, un tās ārienē jaušamas Minu un Cjinu dinastijas vēsturiskās pēdas. Pilsētas viesi var apmeklēt arī gadsimtu seno Literatūras templi, kurā var iepazīt Konfūcija filozofiju, savukārt apkārt mūrim var doties lieliskā pastaigā un uzkāpt arī kādā no skatu torņiem.

Kad apmeklēt? Cenas ir visaugstākās janvārī un februārī Ķīniešu Jaunā gada dēļ, kā arī jūlijā un augustā vasarīgo laikapstākļu dēļ. Visizdevīgāk ir apmeklēt Piņjao no septembra līdz decembrim. Ja vēlaties redzēt šo pilsētu tās vismierīgākajā (un izdevīgākajā) ampluā, dodieties uz to decembrī, kad cenas ir par 30 % zemākas nekā karstajā sezonā. Jums var arī palaimēties – šo seno pilsētu decembrī var apsegt mirdzoša sniega sega.

PIEZĪMES

*Pētījumu ir veicis uzņēmums Booking.com, neatkarīgi aptaujājot pieaugušu ceļotāju grupu, kas ir devušies ceļojumā pēdējo 12 mēnešu laikā vai plāno doties ceļojumā nākamo 12 mēnešu laikā. Kopumā tika noskaidrots 56 727 respondentu no 30 valstīm viedoklis. Respondenti aizpildīja aptauju tiešsaistē 2017. gada oktobrī.

**Metodoloģija: tika izveidots garš sarakts ar galamērķiem, ņemot vērā to, cik daudz pārbaudītu vietnes Booking.com lietotāju tos ir ieteikuši kategorijas “vecpilsēta” dēļ. No garā saraksta tika atlasīti šeit izvēlētie galamērķi, ievērojot tādus aspektus kā cena, ģeogrāfija un sezonalitāte. Cenu dati ir balstīti 2017. gada 3 un 4 zvaigžņu naktsmītņu vidējās cenās.

Leave a Comment