Zinātniski iemesli tam, kam ir jāatrodas tavās mājās, lai tu pats justos laimīgs

Zaļas vai dzeltenas sienas

1

No visām varavīksnes krāsām, šīs ir tās, kas izraisa lielāko laimes sajūtu. Tā ir ļoti laba krāsu izvēle tavas mājas sienām – tā kā droši vari izmantot šo padomu un nokrāsot vismaz vienu istabu šajā krāsā.

Svaigi ziedi

2

 

Lai arī nav nekā bēdīgāka par nokaltušu ziedu izmešanu, uzskati to par ieguldījumu savai nākotnes laimei. Ziedu smarža raisa laimīgas emocijas un palielina dzīves apmierinājumu. 

Sentimentālas bildes

3

 

Ja uz tava naktsgaldiņa stāv tikai pēdējā izlasītā grāmata un pustukša ūdens glāze, šos abus vajag nomainīt uz sentimentālām ģimenes fotogrāfijām. Skatīšanās uz vecām bildēm, kas saistās ar labām atmiņām, izraisa pozitīvas sajūtas un nomierina tevi.

Vaniļas sveces

4

Ir iemesls tam, ka pēc smagas darba dienas tev gribas aizdedzināt svecīti – tas ir super-nomierinoši. Un, protams, sveces smaržai arī ir ļoti liela ietekme uz tavu laimes sajūtu. Zinātniski ir pierādīts, ka vaniļas smarža izraisa lielāko laimes sajūtu, bet tas var būt arī ļoti individuāli, jo ne visiem cilvēkiem šī smarža šķiet patīkama.

Dienasgrāmata/pierakstu blociņš

5

 

Gan nodarbošanās ar sportu, gan arī došanās uz terapiju ir super labi veidi, kā sevi padarīt laimīgāku. Bet dienasgrāmatas rakstīšana ne tikai ietekmē tavu nākotnes garastāvokli, bet arī ietekmē tavas nākotnes jūtas. 

Pūkaini draugi

6

 

Ir iemesls tam, kādēļ suņi tiek saukti par cilvēka labākajiem draugiem. Pētījumi ir pierādījuši, ka mājdzīvnieki nodrošina svarīgu atbalstu saimniekiem, palīdzot viņiem sociālas izolācijas laikā un galu galā uzlabojot viņu dzīvi.

Saklāta gulta

7

 

Mēs esam lieli ticētāji gultas saklāšanai no rīta, tādēļ, ka tas tev palīdz dienu sākt uz pareizās nots. Balstoties uz aptaujas datiem, 71% cilvēku, kuri no rīta saklāj gultu, uzskata, ka ir laimīgi, kamēr 62% no gultas neklājējiem saka, ka ir nelaimīgi. Domājam, ka divas minūtes, kas jāvelta gultas saklāšanai, nav nekas traks.

Un atceries: jo mazāk, jo labāk

8

 

Pamatojoties uz aptauju, ir saistība starp augstu kortizola (stresa hormona) līmeni sievietēm, kurām mājās atrodas ļoti daudz dažādu priekšmetu. Jo vairāk lietu tev ir, jo augstāks ir tavs stresa līmenis. Tādēļ vienmēr atceries: jo mazāk, jo labāk, un tā pie tam ir vieglāk uzturēt kārtību.

Avots: www.goodhousekeeping.com

Leave a Comment