Zelta likumi, kā nedrīkst uzvesties ciemos un ar ciemiņiem

  1. Neskatieties uz pulksteni

Laimīgi cilvēki, starp citu, pulkstenī neskatās. Sanāk atnākt agrāk? Lieliski! Lūk, saimniecei būs pārsteigums! Un tas nekas, ja jūs nokavēsiet par pusstundu vai pat stundu. Mēs taču visi esam pieauguši cilvēki un lieliski saprotam, ka katram var būt darīšanas, apstākļi un neparedzētas situācijas. Bet, ja viesus uzņemat jūs un kāds vēlas aiziet agrāk, tad aizkavējiet viņu palikt ilgāk. Un bez “iedunkāšanas” nelaidiet prom!

  1. Nepievērsiet īpašu uzmanību apģērbam

Uz svētku pieņemšanu ir jāapģērbjas tā, lai jūs noteikti pamanītu. Sievietēm “uzvaru atnesošs” arsenāls vienmēr ir bijuši dziļi dekoltē, spilgti sarkanas un rozā krāsas tērpi, lieli juvelieru izstrādājumi un spilgts grims. Nav tik svarīgi, vai pieņemšana ir vakarā, vai arī notiek pa dienu. Ir svarīgi izskatīties uz visiem simts. Vīrietis var neiespringt ar uzvalku, vēl jo vairāk – ar fraku.

  1. Uzaiciniet ciemos savu priekšnieku

Tas ir lielisks iemesls satuvināties ar viņu. Piedāvājiet atnākt pie jums uz mājām, dodot mājienu, ka tur viņu gaida garšīgas vakariņas un sirsnīga kompānija. Atteikumu nepieņemiet. Jūs taču no visas sirds! Atteiksies divreiz – esiet uzstājīgs. Nu trešoreiz jau nu viņam neizsprukt.

  1. Piedāvājiet viesiem čības

Jums droši vien visiem pietiks. Nekas slikts, ka čības ir nedaudz novalkātas, toties nevajadzēs pa grīdu staigāt basām kājām. Pat tad, ja arī neiet īsti kopā ar Patrizia Pepe kleitu vai Lacostes kreklu. Vai tad tā ir problēma? Noteikti pierunājiet viesi uzvilkt un paklausīgi valkāt viņiem piemeklēto čību pāri, savādāk tas liecinās par necieņas izrādīšanu saimniekiem!

Pret šiem padomiem, protams, ir jāattiecas uzmanīgi, ar humoru. Jūs varat zināt vai arī nezināt visus noteikumus vai smalkumus, bet ir trīs īpašības, kas jūs padarīs par vēlamu viesi jebkurā mājā: takta izjūta, mēra sajūta un labsirdība.

Abiem.lv

Leave a Comment