Visādiem gadījumiem: tautas līdzekļi pret deviņām dažādām ligām

Pret artrīta izraisītām sāpēm
* Rūpīgi sajauc sauju kukurūzas miltu un 1 olas dzeltenumu. Mīklai pievieno 100 ml degvīna vai spirta un 100 ml terpentīna, tad vēlreiz visu izmaisa. Iegūto masu kā kompresi uzliek sāpošajai vietai (ieteicamāk to darīt uz nakti). Procedūru atkārto ne mazāk kā 4–5 reizes.

Pret hipertoniju
* Sajauc ēdamkaroti medus, ēdamkaroti biešu, ēdamkaroti burkānu, glāzi mārrutku (pirms izspiež sulu, sarīvētie mārrutki 36 stundas jānostādina) un viena citrona sulu. Maisījumu lieto pa vienai ēdamkarotei 3 reizes dienā stundu pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 1,5 mēneši.

Pret galvassāpēm
* Jāizdzer glāze stipras tējas ar citronu. Noturīgu galvassāpju gadījumā ieteicams medus ar ābolu etiķi: 2 tējkarotes medus aplej ar 2 tējkarotēm etiķa un atšķaida 200 ml ūdens.

Pret redzes pasliktināšanos
* Apturēt šo procesu var, 2–3 reizes dienā lietojot pa ēdamkarotei sīpolu sulu, kas sajaukta ar tādu pašu daudzumu medus.

Pret mainīgu asinsspiedienu
* Jāmasē ausis. Ja asinsspiediens ir pazemināts, masējot ausu ļipiņas, tās viegli pavelk uz leju, bet, ja asinsspiediens ir paaugstināts, – masējot pašam sevi jāpavelk aiz ausīm uz augšu.

Pret gremošanas traucējumiem
* Desmit dienas ik rītu tukšā dūšā jāizdzer glāze svaigi spiestas kartupeļu sulas, pēc tam pusstundu mierīgi jāpaguļ uz muguras. Brokastot var pēc stundas.

Pret angīnu
* Kaklam pieliek svaigas kāpostu lapas un apsien ar siltu lakatu vai šalli. Lapas maina ik pēc 2 stundām, līdz akūtais iekaisuma process beidzies.

Pret artrītu
* Sajauc 200 g sāls ar 100 g sinepju pulvera. Maisījumam pakāpeniski pievieno attīrītu petroleju, līdz veidojas bieza krējuma konsistences masa. Vakarā pirms gulētiešanas ziedi ierīvē sāpošajās vietās.

Pret galvas reiboņiem
* Pret biežiem galvas reiboņiem var pamēģināt urīndzenošos līdzekļus, tikai pārāk aizrauties ar tiem nedrīkst. Var pamēģināt arī kliņģerīšu uzlējumu: 10 ziedkopas aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina un izkāš. Lieto pa 1–3 ēdamkarotēm 3 reizes dienā.

Leave a Comment