Nekad nebiju gatavojusi tādus tīteņus! Recepte, kas noderēs jebkurai dzīves situācijai!

Veģetārie tīteņi – PAGATAVOŠANA

1. Sagatavojiet kāpostus tīteņiem. Noņemt lapas varat tā, kā Jums izdevīgāk – vai nu liekot mikroviļņu krāsnī, vai iemērcot to karstā ūdenī. Pēc tam cietās kāpostlapu vietas varat nogriezt.

2. Notīriet un sarīvējiet burkānus. Ķiplokus izspiediet ķiplokspiedē un pievienojiet tos burkāniem, pielieciet garšvielas.

3. Sajauciet ūdenī sāli, cukuru, lauru lapas un lieciet vārīties. Paralēli gatavojiet tīteņus. Uz kāpostu lapām lieciet pildījumu un sarullējiet to. Ielieciet tos platā traukā.

4. Kad marināde sāks vārīties, noņemiet to no uguns, nedaudz atdzesējiet un ielejiet etiķi.

5. Ar jau nedaudz atdzisušu marinādi aplejiet tīteņus un pa virsu tiem uzlieciet kaut ko, kas tos presē (litrīga burka ar ūdeni būs pietiekama).

6. Tīteņiem nepieciešams 24 stundas marinēties istabas temperatūrā un pēc tam vēl diennakti stāvēt ledusskapī. Laiks saukt visus pie galda!

 

Lasi arī: Cepeškrāsnī gatavoti kāpostu tīteņi – gardāki par parastajiem!

 

Dārzeņu tīteņi lieliski iet kopā ar gaļas ēdieniem, zivīm, ar parastu kartupeļu biezeni, varat tos pagatavot arī kā pamatēdienu saviem viesiem.

Jo ilgāk tie ir stāvējuši marinādē, jo garšīgāki tie sanāk. Nežēlojiet garšvielas, tās padarīs tīteņus tikai garšīgākus. Labu apetīti!

Draugi būs priecīgi, ja Jūs pastāstīsiet viņiem par šo recepti.

 

Arī interesanti: Spilgti zaļie, veģetārie kāpostu tīteņi. Pārsteidzoši garšīga recepte! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu! 

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment