Uzmanieties no košļājamās gumijas! Uzziniet, ko patiesībā lieciet sev mutē!

Palūkosim, ko dažas no šīm sastāvdaļām patiesībā nozīmē:

Sorbīts (sorbitols, sorbīta sīrups) E420 – tas ir mākslīgais cukurs. Blakusefekti: galvassāpes, vēdera pūšanās, caureja, zarnu asiņošana, galvas reiboņi, pasliktinās kuņģa gremošanas spējas un saasinās astma, sāpes vēderā, sausa mute, neregulāra urīna izvadīšana, krampji. Sorbīts ir viena no galvenajām košļājamās gumijas sastāvdaļām.

Gumijas bāze (Gum base) – tā ir košļājamās gumijas substance un tās galvenais sastāvas, kas pārpildīts ar dažādām ķimikālijām. Tajā ietilpst:

  • Butilkaučuks – tas ir gumijas veids, no kura gatavo basketbola bumbas un automobiļu riepu iekšējo pārklājumu.
  • Polivinilacetāts (tā pati PVA līme) – tā ir plastmasa, kas karsēšanas procesā pārvēršas par gumiju. No tā gatavo līmi.
  • Vasks, kas līdzinās tam, no kura tiek gatavotas sveces.
  • Kolofonijs – dzeltena vai brūna, trausla stiklveida viela, kas paliek pēc terpentīna iztvaicēšanas no skuju koku sveķvielām
  • Talks – balts vai iezaļgans, pēc taustes taukains silikātu grupas minerāls.

Šīs sastāvdaļas sajauc kopā, silda un izveido košļājamās gumijas bāzi.

Mannitols (mannitol) – to izmanto arī kā farmaceitisko vielu transportēšanas līdzekli pa taisno uz cilvēka smadzenēm. Izrādās, ka cilvēka smadzenēs ir atšķirīgi asinsvadi no tiem, kādi ir pārējā ķermeņa daļā, tādēļ jebkādu ķimikāliju nokļūšana tajā ir ārkārtīgi apgrūtināta. Lai to izdarītu, pacientiem tiek dots mannitols. Protams, negribētos jau ticēt, ka visa ķīmija, kas atrodama košļājamās gumijās, spēj pa taisno nokļūt mūsu smadzenēs. Ceram, ka kādu dienu ārsti mums to tiešām atklās…

Aspartāms (Aspartame) – bīstams cukura aizvietotājs, kura blakusefekti var būt ļoti nopietni: multiplā skleroze, atmiņas zudums, hormonālās problēmas, dzirdes zudums, epilepsija, Alcheimera slimība, Pārkinsona slimība, hipoglikēmija, demences, smadzeņu bojājumi, neirālie traucējumi. Šo visu iespējams iegūt, ja uzturā tiek ilgstoši lietots aspartāms, kuru iespējams uzņemt arī caur gāzētajiem un krāsvielām pārpilnajiem saldajiem dzērieniem. Mazliet vieglāki blakusefekti ir: galvassāpes, migrēna, slikta dūša, sāpes vēdera apvidū, nogurums, miega problēmas, redzes problēmas, depresija, astma. Visos gāzētajos un saldinātajos dzērienos ir aspartāms.

Izrādās, ka aspartāmu var viegli saukt par bioloģisko ieroci. Neskaitot saldo garšu, asparāms tiek uzskatīts par fenilalanīna avotu. Cilvēka organismā fenilalanīns izraisa hormonālo disbalansu, kas ir īpaši kaitīgs bērniem, grūtniecēm, cilvēkiem ar lieko svaru, diabētiķiem, kā arī tiem, kas cieš no citiem vielmaiņas traucējumiem. Fenilalanīns var gadiem uzkrāties organismā un tikai pēc laika izraisīt dažādas saslimšanas.

Starp citu, ja uz košļājamās gumijas iepakojuma norādīts ēdiena piedeva E171, tas ir tā saucamais titāna dioksīds. Ar tā palīdzību tiek krāsotas košļājamās gumijas.

Šis ir tikai neliels ieskats tajā, ko košļājamās gumijas sastāvs spēj nodarīt cilvēka ķermenim.

Iesakām nākošreiz padomāt par savu veselību, pirms atkal dosieties pēc kārtējā košļājamās gumijas iepakojuma.

Neesiet vienaldzīgi un dalieties ar šo informāciju arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment