Trauksmes signāls – mājās iemeties melnais pelējums! Ko darīt?

Trauksmes signāli tam, ka pelējums ir atnācis uz jūsmājām

  1. Aizsvīduši logi

Logi aizsvīst no mitruma. Parasti tas notiek tad, kad mājās ir daudz siltāk, nekā uz ielas. Ja jūs esat pamanījuši, ka logi ir aizsvīduši tad, kad tas nedrīkstētu notikt, tas var liecināt par to, ka kaut kur istabā krājas mitrums, un ir parādījies pelējums.

  1. Noslēpumaini pleķi

Melnais pelējums parādās ar ziedoši pelēkiem vai melnīgsnējiem pleķiem. Visizplatītākās vietas, kur tas parādās – uz ģipškartona, uz palodzēm, zem karnīzēm un jumtiem. To var atrast arī zem tapetēm un tepiķiem.

  1. Putekļainas ventilācijas šahtas

Ieslēdzot apkuri vai kondicionieri, var pamanīt nelielu mākonīti, kas izlido no ventilācijas lūkas. Tā var būt pazīme tam, ka iekšā aug pelējums. Ieslēdzot ventilāciju, lielāks daudzums sporu var izplatīties pa visu māju un nonākt plaušās. Atcerieties, ka no dažādiem pelējuma veidiem var tikt vaļā dažādi. Tāpēc labāk vērsties pie profesionāļiem, kas palīdzēs piemeklēt optimālāko risinājumu. Tikai neaizmirstiet laikus mainīt filtrus un labot santehniku, lai nedotu mitrumam ne mazāko iespēju. Pelējums mājās var izraisīt nepatikšanas, no tā ir laicīgi jātiek vaļā, no nevēlamām sekām var izvairīties.

Abiem.lv

Leave a Comment