Toms Bricis pārsteidz ar prognozi tuvākajām dienām! Vietām gaidāmi pat +25 Grādi!

Prognozēts, ka šī svētdiena būs bez nokrišņiem, un debesis pārsvarā attīrīsies, ļaujot saulainam laikam. Naktī gaisa temperatūra sagaidāma no 1 līdz 6 grādiem, bet Kurzemes un Vidzemes ziemeļu daļās vietām pat var samazināties līdz -1 grādam. Dienas laikā gaisa temperatūra pieaugs līdz 12–17 grādiem, savukārt Kurzemes dienvidos var sasniegt pat 19 grādus siltuma.

Šāda laika prognoze sniedz iespēju plānot brīvā laika aktivitātes, ko var pielāgot gan atpūtai, gan aktīvai brīvdienām. Būdams iespējams pavasarīgais laiks, tas aicina cilvēkus izmantot šo iespēju un baudīt siltos dienas un skaidras debesis, veicot dažādas aktivitātes ārpus telpām un izbaudot dabas skaistumu.

Nākamā nedēļa sola interesantu laika mainību. Pirmdien vietām joprojām var gaidīt nokrišņus, bet temperatūra saglabāsies siltā līmenī. Savukārt otrdien gaidāms vēl lielāks temperatūras pieaugums, ar iespējamo maksimālo sasniedzamību līdz pat 20-25 grādiem. Tomēr piekrastē var būt jūtami vēsāks, jo tuvumā jūrai gaisa temperatūra parasti ir nedaudz zemāka.

Vai domā, ka ar marta sākumu arī iestāsies pavasaris?

Laiks otrdien būs galvenokārt saulains, bet ir iespējama arī dažādas lokālas pērkona lietusgāzes, kas var parādīties vietām. Šāda veida mainīgs laika režīms var dot iespēju plānot gan darbus, gan atpūtu, ņemot vērā gan temperatūras izmaiņas, gan iespējamos nokrišņus. Tas ir brīdis, kad var izbaudīt gan siltumu, gan dažādo laika apstākļu piedāvātās iespējas un dinamiku.

Ja šī prognoze piepildīsies, 9. aprīlis varētu ieiet vēsturē kā viens no siltākajiem dienām. Līdz šim visaugstākās temperatūras pavasarī Latvijā tika novērotas 17. aprīlī, kad sasniedza 25 grādus. Tādējādi, ja 9. aprīlī temperatūra patiešām sasniegs vai pārsniegs šo slieksni, tas nozīmētu, ka šis rekords tiks labots par vairāk nekā nedēļu.

Šāda veida notikums ne tikai pierādītu pavasara intensitāti, bet arī atgādinātu par klimatiskajām izmaiņām un to ietekmi uz laika apstākļiem. Turklāt tas varētu iedvesmot cilvēkus novērot un analizēt dabas procesus, kas pavasarī notiek arvien dinamiskāk un prognozējami mainās.

Leave a Comment