Tas sāksies 18. aprīlī un būs divas nedēļas pēc kārtas: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi

Neskatoties uz to, ka aprīļa sākums mūsu reģionā bija neparasti silts, mēneša beigās laikapstākļi iedzīvotājus ar augstām temperatūrām neapmierinās, bet saglabāsies normas robežās. Tajā pašā laikā beigsies spēcīgo lietavu sērija.

Pēc sinoptiķes teiktā, tuvākajā laikā nav gaidāmas būtiskas temperatūras režīma izmaiņas, un līdz nedēļas nogalei nakts temperatūra var būt pat zemāka par prognozēto nedēļas laikā.

Sestdien un svētdien, 20. un 21. aprīlī, minimālā nakts temperatūra būs aptuveni 0 – 2 grādi pēc Celsija, kas ir nedaudz zemāka par klimatisko normu.

Aprīļa pēdējā dekādē galvaspilsētā saglabāsies nepastāvīgs laiks ar dažādas intensitātes lietavām, dienas temperatūra nepārsniegs plus 10 – 15 grādus pēc Celsija.

 

Tas nozīmē, ka karstuma uzplūdi nav gaidāmi. Nakts stundās termometra stabiņa atzīmes būs tuvu nulles grādiem, bet joprojām saglabāsies pozitīvas, – brīdināja meteorologs.

Šī temperatūra ir tuva mēneša normai, salīdzinot ar pārmērīgi augstām vērtībām aprīļa sākumā, norādīja speciālists. Naktis nebūs ļoti aukstas, un dienas temperatūra būs atbilstoša aprīļa beigām.

Lasi vēl: Maija brīvdienas rada šausmas: sinoptiķi ir sastādījuši jaunu laika prognozi

Arī saskaņā ar ekspertes prognozi aprīļa beigās nebūs dienvidu ciklonu, tāpēc spēcīgas lietusgāzes vairs nav gaidāmas. Spēcīgi nokrišņi var atkal vienu reizi parādīties aprīļa otrās dekādes beigās: naktī no 19. uz 20. aprīli. Tad nebūs ievērojamu nokrišņu, un ar mainīgu mākoņainību izveidosies aprīlim ierasti laika apstākļi, secināja eksperts.

 

Leave a Comment