Svaigas bietes. Nenovērtējams dzelzs avots un palīgs aknām

Biešu un dzērveņu sulas kokteilis
Pret hipertoniju, asinsvadu spazmām, arī kā vieglu vēderu mīkstinošu un nomierinošu līdzekli iesaka dzert biešu un dzērveņu sulas maisījumu (2:1) vai biešu sulu ar medu (10:1). Aizcietējuma gadījumā biešu sulu dzer tukšā dūšā.

Biešu sula nepieciešama arī tiem, kam ir kāda aknu kaite, tā palīdz pret nogurumu, mazasinību, spēku izsīkumu pēc pārciestas slimības. Tā ieteicama nervu pārslodzes, stresa stāvokļa, bezmiega gadījumā. Biešu sula uzlabo atmiņu, sevišķi, ja sākusies aterosklerozes attīstība. Protams, tā ir vērtīgs līdzeklis pret hipertoniju.

Novārījums pret tonsilītu
No svaigas biešu sulas skalošanai pagatavotie novārījumi ātri un efektīvi ārstē pat smagu angīnu. No ielaista hroniska tonsilīta var atbrīvoties, ja vismaz vienu mēnesi katru vakaru skalo kaklu ar nemizotu biešu novārījumu: 1 kg biešu rūpīgi nomazgā un vāra 2 litros ūdens uz lēnas uguns līdz gatavībai. Iegūto novārījumu var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 3–4 dienas. Tad pirms skalošanas tam jāpielej nedaudz karsta ūdens, lai šķidrums būtu silts.

Leave a Comment