Siltie vistas gaļas salāti. Ļoti populāra recepte!

No abām pusēm pārkaisiet vistu krūtiņas ar vistas gaļas garšvielu. Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gaļu uz vidējas uguns. Cepiet vistas gaļu 3 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un viegli brūna. Pārlieciet uz šķīvja.

Uzkarsējiet pannā eļļu. Noskalojiet un sagrieziet papriku lielos gabalos. Cepiet papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli apcepas un kļūst mīkstāka. Pārlieciet uz šķīvja.

Noskalojiet un lieciet salātu lapas, diedzētos zirņus, tomātus, gurķus, selerijas un papriku uz liela šķīvja. Sagrieziet vistas gaļu šķēlītēs un pārkaisiet salātiem.

Bļodā sajauciet etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlejiet mērci salātiem tieši pirms pasniegšanas.

Ēdienkartes plānošana dažādo vakariņas un atvieglo produktu iegādi

Katrai saimniecei tagad ir iespēja plānot ne tikai nedēļas, bet arī mēneša ēdienkarti ar Santamaria.lv mājaslapā izveidoto platformu “Garšīgas receptes katrai dienai”, tā atvieglojot gan vakariņās gatavojamo ēdienu izvēli, gan ietaupot laiku un naudu pārtikas iegādei. Platformā izvietotajai nedēļas ēdienkartei izvēlēti ne tikai Latvijā populāri ēdieni, bet arī ātri pagatavojami Āzijas virtuves un Tex Mex ēdieni.

“Ikviena saimniece zina, cik svarīga ir ēdienu daudzveidība, bet bieži vien pietrūkst ideju, kādas gardas maltītes salīdzinoši īsā laikā sagatavot katru dienu. Darbdienās galvenā ēdienreize, kurai mājās tiek pievērsta lielākā uzmanība, ir vakariņas. Ir taču tik patīkami, ja ģimene var kopīgi sēsties pie galda un pēc intensīvas dienas baudīt mājās pagatavotu ēdienu. Lai atvieglotu vakariņās gatavojamo ēdienu izvēli, esam izveidojuši mēneša ēdienkarti, dodot iespēju saimniecēm katru nedēļu izvēlēties sešas receptes, protams, to gatavošanas secību iespējams mainīt pēc katras ieskatiem un pieejamajiem produktiem. Pēc mūsu pieredzes nedēļai sagatavotā ēdienkarte atvieglo arī produktu iegādi, līdz ar to ietaupot ģimenes budžetu. Nav noslēpums, ka pēc pastaigas pa lielveikalu vai tirgu bieži vien konstatējam, ka nopirkti lieki produkti vai arī tie izvēlēti pārāk lielā daudzumā. Savukārt, ja ir zināma nedēļas ēdienkarte, varam plānot pirkumus un mērķtiecīgi iegādāties tikai vajadzīgos produktus,” skaidro AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

“Latvijas ģimenēs mājās aizvien gatavo diezgan vienveidīgi, bet es mudinātu vairāk padomāt vairāk par ēdienkartes variēšanu. Ja pat tas vakariņās ir ikdienišķais kartupelis, tad to ir iespējams pagatavot neskaitāmos veidos. Tagad var arī gan iegādāties, gan izaudzēt tik daudz jaunu produktu! Ne velti restorāni plāno ēdienkartes, un pēc līdzīga principa noteikti var vadīties arī mājās. Ja piedomā, ko varētu gatavot, tad ģimenes gājiens uz veikalu arī ir kā piedzīvojums, kurā jāatrod dažādi produkti. Ir vērts pagaršot kaut ko jaunu, nedēļas nogalēs sevi palutināt ar kādu vērtīgāku vai līdz šim neizmēģinātu produktu. Jāatceras, ka ēdiens ir arī stāsts par mūsu veselību. Lai uzņemtu pēc iespējas vairāk vitamīnu un mikroelementu, tas ir jādažādo,” pieredzē dalās pavārs Haralds Saušs.

Latvijas aktīvākie ēst gatavotāji Santamaria.lv mājaslapā izveidoto platformu “Garšīgas receptes katrai dienai” izmanto kopš janvāra sākuma, un lielāko interesi izraisījušas tādas receptes kā “Mutē kūstoši kartupeļi”, “Gaļas soļanka ar melnajiem pipariem”, “Liellopa un cūkgaļas kotletes”, “Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci”, “Pastas salāti ar baziliku” u.c.

Ēdienkarte katru mēnesi tiks papildināta, lai saimniecēm būtu iespēja ieteiktās receptes viegli ieviest savā steidzīgajā ikdienā, gatavot gan Latvijas virtuvei raksturīgus ēdienus, gan Āzijas virtuves un Tex Mex ēdienus.

Saimnieces, kuras vēlēsies, nedēļas ēdienkarti varēs saņemt elektroniskajā pastā, kas vēl ērtāk palīdzēs regulāri plānot vakariņu ēdienkarti un nepieciešamos produktus.

Leave a Comment