Seši vienkārši paņēmieni, kā atbrīvot produktus no pesticīdiem

1. Mazgā siltā ūdenī!
Rūpīga nomazgāšana siltā ūdenī palīdz atbrīvoties no toksīniem. Ļoti karsts vai ļoti auksts ūdens nepalīdzēs, vislabāk mazgāt tos siltā ūdenī. Silts ūdens noņem vasku, pulējamo līdzekli un citas ķīmiskas vielas, kas parasi atrodas uz augļiem un dārzeņiem, tos neiebojājot.

2. Skalošana siltā ūdenī
Liec augļus un dārzeņus lielā bļodā ar ūdeni, kuram pievieno pustējkaroti sāls. Produktus kārtīgi nomazgā un noskalo tīrā ūdenī. Galvenais, jāatceras – vienmēr jāmazgā produkti pirms lietošanas neatkarīgi no izcelsmes.

3. Lieto atšķaidītu etiķi
Lielākā pesticīdu koncentrācija ir miziņa. Labākais veids, kā no tiem atbrīvoties – nomazgāt ar etiķa šķīdumu. Lielā bļodā sajauc aptuveni tējkaroti etiķa un ūdens, ieliek tajā augļus un dārzeņus. Patur kādu laiciņu, pēc tam noskalo tekošā ūdenī.

4. Nomizo
Augļus un dārzeņus, piemēram, kartupeļus, avokado, ābolus, apelsīnus, ingveru, mango, burkānus, redīsus, bietes, vislabāk nomizot. Tos vispirms nomazgā, pēc tam noņem miziņu. Pēc tam vēlreiz noskalo ūdenī.

5. Paštaisīts attīrošs sprejs
Sajauc ēdamkaroti citrona sulas ar divām ēdamkarotēm dzeramās sodas un kārtīgi samaisa. Atšķaida ar tasīti ūdens. Uzsmidzina augļiem un dārzeņiem, lai tos attīrītu. Maisījumu glabā vēsā vietā.

6. Tīrīšana ar audumu
Izmanto siltā ūdenī samitrinātu auduma gabalu, lai notīrītu augļus pirms mazgāšanas ūdenī. Tāda notīrīšana palīdz atbrīvoties no ķīmisku vielu paliekām.

Leave a Comment