Sāls vannas un vara plāksnītes pret radikulīta saasinājumu

Kompreses
Kompreses ir ļoti sena un efektīva procedūra, kas reflektori iedarbojas uz aktīvajām zonām un punktiem, tās normalizē nervu un muskuļu elementus un enerģētisko līdzsvaru organismā. Liekot kompresi vai kairinot sāpošās vietas, piemēram, ar aplikatoriem, rodas tā sauktais reflektorais loks, proti, saņemot signālu no uzbudinātās zonas, jutīgie nervi to nodod tālāk muguras smadzenēm, bet tās jau ar šo signālu rīkojas “pēc saviem ieskatiem”. Kairinātā vieta tiek vairāk apasiņota, mainās enerģijas cirkulācija visā organismā. Ārstnieciskās vielas, uzsūcoties no kompreses, dod pretiekaisuma un pretsāpju efektu, noņem muskuļu spazmas.

Pret hronisku radikulītu labi palīdz:
* kompreses, kuras pagatavošanai ņem 1 daļu alvejas, 2 daļas medus un 3 daļas degvīna;
* kompreses, kuras sastāvā iekļauj rutku, medu, degvīnu un sāli. Šo maisījumu var izmantot arī sāpošo vietu ierīvēšanai;
* ceriņu ziedu izvilkums degvīnā;
* lauru lapu, paegļa skuju un sviesta maisījums.
Uzmanību! Ja kāds no augiem ir alergēns, no tā jāatsakās.

Vara monētas un plāksnītes – pret radikulītu
Šī metode ir ļoti sena un mūsdienās pamazām atkal kļūst populāra. Izmantojamas arī nelielas tīra vara plāksnītes, kuru efekts palielinās, ja tās nopulē un izsit tajās nelielus caurumiņus (2–7 mm diametrā). Pirms lietošanas plāksnītes jāapstrādā, un to var izdarīt divējādi.

1. Aptuveni 10–20 minūtes tās karsē uz pannas, tad ļauj atdzist un rūpīgi notīra ar smilšpapīru.

2. Plāksnītes vai diskus uz stundu ieliek glāzē ar ūdeni, kurā izšķīdināts vārāmais sāls (1 ēdamkarote sāls uz glāzi ūdens). Pēc tam izžāvē un pieliek sāpošajām vietām.

Efekts ir lielāks, ja monētas vai plāksnītes pašas pielīp ādai un pēc kāda laika zem tām veidojas zaļgani plankumi. Šo parādību sauc par satveres simptomu.

Labu efektu dod ne tikai varš, bet arī citi metāli, un atkarībā no saslimšanas tos var mainīt. Piemēram, radikulīta gadījumā vara plāksnītes var mainīt ar tērauda plāksnītēm. Savukārt stipru sāpju reizēs vara vietā izmantojams sudrabs.

Leave a Comment