Pietiks par negatīvo – labvēlīgie istabas augi

Mājas pelargonija

Šķiet, ka šis augs sastopams katrā otrajā mājā. Pelargonijas var dekorēt gan palodzi mājās, gan jūsu dārzu, turklāt tai nav nepieciešama specifiska kopšana. Ir pierādīts, ka pelargonijas palīdz uzlādēt cilvēku ar pozitīvo enerģiju un uzmundrināt. Maigais pelargoniju aromāts var cilvēku garīgi nomierināt. Tie, kuriem mājās ir pelargonijas, ir daudz mierīgāki un mazāk pakļauti stresam.

Nefrolēpes

Šis augs spēj lieliski izfiltrēt gaisu, iznīcinot aptuveni 1860 toksīnus vien stundas laikā. Ne velti šo augu bieži var redzēt skolās uz palodzēm. Neskaitot to, ka nefrolēpes lieliski attīra gaisu un labvēlīgi ietekmē veselību, tās spēj aizgaiņāt ļaunos garus no mājas tāpat, kā to dara kaķi. Ar šo augu kaimiņu skaudība jūs netraucēs.

Lavanda

Nevar strīdēties par to, ka lavandai piemīt nomierinošas īpašības. Tā vietā, lai dedzinātu aromātiskās lavandas sveces, labāk iegādājieties lavandas stādiņu un turiet to mājās, jo no tā jūs gūsiet daudz lielāku labumu. Vēl jo vairāk – lavanda lieliski iederas teju jebkurā interjerā. Jūs iegūsiet divi vienā – lielisku, nomierinošu augu un skaistu dekoru.

Rozes

Šie ziedi ir labi ne tikai to aromātu dēļ. Ir zinātniski pierādīts, ka rožu ziedēšana rada nomierinošu sajūtu un sniedz komfortu. Tie cilvēki, kas dienu dienā spēj lūkoties rozēs, ir daudz mierīgāki un daudz veiksmīgāk spēj pieņemt lēmumus dažādās stresa situācijās. Saprotams, ka rožu audzēšana podiņā varētu būt darbietilpīgs process, taču jūs varat parūpēties par to, lai jums kaut vai vāzē vienmēr stāvētu rozes.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment