Parastas sastāvdaļas neparastā savienojumā – rīsu bumbiņas ar sieru

Pagatavošana:

Lieciet 1,5 glāzi ūdens vārīties. Kad ūdens būs sācis vārīties, pievienojiet tam klāt rīsus. Vārīt nepieciešams 10 minūtes ar uzliktu vāku, turklāt nevienu brīdi tos nepārmaisot.

Pēc tam smalki sagrieziet sīpolus. Apcepiet tos eļļā un tad klāt pievienojiet smalki sasmalcinātus ķiplokus. Kad sīpoli būs kļuvuši zeltaini, lieciet tiem klāt izvārītos rīsus un pus glāzi vistas buljona. Tagad masu sautējiet, ik pa laikam apmaisot.

Kad viss buljons būs izvārījies, pievienojiet klāt otru daļu vistas buljona un atkal visu maisiet, līdz buljons būs pilnībā iesūcies rīsos. Līdzko otra buljona daļa būs iesūkusies rīsos, klāt tiem lieciet sarīvētu sieru un maisiet, kamēr iegūta viendabīga masa. Slēdziet ārā plīti un ļaujiet masai atdzist.

Kad rīsi būs atdzisuši, mazliet saslapiniet rokas ar ūdeni un veidojiet nelielas bumbiņas. No sākuma apviļājiet tos miltos, bet pēc tam rīvmaizē. Ielieciet izveidotās bumbiņas uz stundu ledusskapī, lai tās pagūtu sacietēt (apmēram uz vienu stundu). Pannā uzsildiet sviestu un lieciet tajā bumbiņas, lai apceptu.

Tas arī viss! Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment