Par šādām kulinārijas viltībām nebija agrāk dzirdēts! Nr. 7 man patika visvairāk!

Gardā kulinārija

Ja no darbošanās pa virtuvi esat nokrāsojusi rokas, tās attīrīt palīdzēs ābola miza vai citronskābe.

Lai attīrītu koka traukus no ēdiena aromātiem, notīriet tos ar siltu degvīnu.

Visi parasti met ārā tos kociņus, kas ķiplokiem ir pa vidu. Izrādās, ka tā ir lieliska un aromātiska garšviela! Sīki sagriezti, apcepti augu eļļā un pievienoti zupai, kartupeļiem vai ragū, tie spēs piedot apetelīgu aromātu un pastiprinās dārzeņu garšu. Jaunu ķiploku kātiņus var arī sasaldēt uz priekšdienām!

Ja pie maltās gaļas masas, kas paredzēta kotletēm, pievienojat pāris uzbutotus olu baltumus, tas sniegs kotletēm nebijušu gaisīgumu un maigumu. Vislabāk šis paņēmiens darbojas ar zivs kotletēm!

Labākā mīkla karbonāžu vai dārzeņu cepšanai ir tāda, kuras pamatā ir alus. Rezultāts būs pārsteidzoši sulīgs! Būs nepieciešami milti, olas, alus, sāls un sviests.

Ja jūs cepat maizi speciālajā maizes cepējā, obligāti pievienojiet nelielu daudzumu mannas, jo tā padarīs maizi ļoti gaisīgu un garšīgu!

Ja bezpiedevu jogurtam pievieno klāt mazliet citronu sulas un sāli, iegūsiet izteiksmīgu jogurta mērci! Lieliska mērce, savienojumā ar dārzeņiem un gaļu, tāpat varat jogurtu pievienot arī augļu salātiem.

Jebkuri dārzeņu salāti var iegūt restorāna cienīgu garšu, ja tiem pievienosiet šķipsniņu vaniļas. Kurš gan būtu iedomājies, ka vaniļa lieliski savienojas kopā ar dārzeņiem! 

Padariet parasto plovu daudz interesantāku – pievienojiet tam granātābolu sēklas! Tik garšīgu un svinīgu ēdienu tik viegli nemaz nevar atrast!

Blenderī sasmalcināti zemesrieksti ar ķiplokiem uzlabos jūsu dārzeņu ēdienu garšu, padarot tos pikantākus! Tāpat var izmantot arī valriekstus.

Kad tiek kults olu baltums, nekad nevajag to darīt agresīvi, jo no tā biskvīts var nesanākt tāds, kādu vēlējāties. Neputojiet olu baltumus aukstus, atļaujiet tiem mazliet pastāvēt istabas temperatūrā. Olas baltumus putojiet spēcīgi, bet nepārspīlējot, jo citādi iegūsiet sausu un graudainu mīklu.

Neaizmirstiet savām ābolu, aveņu, apelsīnu un jāņogu kūkām pievienot garšvielas: kardamonu, ingveru, vaniļu, kanēli un muskatriekstus. Vēl aromātiskāku pīrāgu vai kūku padarīs konjaks! Lieliska ideja – pārklāt kūku ar uzputotiem olas baltumiem ar cukuru un cept tos tā, kā to dara ar Lieldienu kuličiem.

Es dievinu padomus virtuvē un kulinārijas jomā! Tie tiešam ir tik noderīgi un padara dzīvi ne tikai vieglāku, bet arī daudzveidīgāku!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment