Nepatīkama informācija šoferīšiem: sākot ar pirmdienu gaidāmas izmaiņas

VSIA “Latvijas valsts ceļi” pārstāvji informējuši, ka uz primārās valsts autoceļa Krievijas robeža-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (A13) no Kovališkiem līdz Rušeņicai naktī uz pirmdienu, 9.oktobri, darbu sāks vidējā ātruma kontroles posms.

Šajā posmā objekti pārraudzīs vidējā ātruma regulējumu, transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto (OCTA) apdrošināšanu, tehnisko apskati un ceļu lietotāju nodevu nomaksu.

 

LVC norāda, ka vidējā braukšanas ātruma kontroles posmu izvēle balstīta uz pēdējo trīs gadu ceļu satiksmes negadījumu statistikas analīzi, kā arī kopējā satiksmes apjoma, kravu pārvadājumu procentuālā apjoma un apdzīšanas ierobežojumu apsvērumiem.

 

Lasi vēl: 2023. gada oktobris varētu būt izaicinājumu pilns mēnesis šīm divām zodiaka zīmēm

 

Vidējā braukšanas ātruma kontroles sistēmu saskaņā ar iepirkuma rezultātiem uzstādījis cienījamais uzņēmums “Fima Group”, par līguma izmaksām 1,261 miljona eiro apmērā. No tās apmēram 900 000 eiro paredzēti vidējā ātruma kontroles sistēmas ierīkošanai 16 posmos, bet apmēram 360 000 eiro – sistēmas uzturēšanai triju gadu periodā, proti, 2023.-2025.gadā. Pēc līguma termiņa beigām sistēmas uzturēšana tiks veikta par valsts budžeta līdzekļiem.

Leave a Comment