Nekādā gadījumā nepērciet Ķīnas kāpostus, ja uz tiem esat pamanījuši kādas no šīm pazīmēm

Kā pareizi izvēlēties Ķīnas kāpostus?

#1 Pērciet tos salātus, kas nav iepakoti polietilēna maisiņos (tos tikpat bieži mēdz ietīt arī pārtikas plēvē), jo tādā veidā iespējams pilnvērtīgi novērtēt produkta kvalitāti. Ja jums nav iespējams atrast kāpostus, kas nav iesaiņoti, pievērsiet uzmanību kondensātam, kas izveidojies plēves iekšpusē, jo tā parādīšanās liecina par to, ka produkts sācis bojāties.

#2 Lapām ir jābūt sausām! Ja pārdevēji nemitīgi cenšas atsvaidzināt savu produktu, apsmidzinot to ar ūdeni, kāposti zaudēs savu garšu un kvalitāti, tādēļ par šāda produkta svaigumu šoreiz nevar būt pat runa.

#3 Neiesakām iegādāties kāpostus, kuru lapas ir apžuvušas. Pat nelieli brūni plankumi liecina par to, ka tā lietošana var ne tikai sabojāt ēdiena garšu un kvalitāti, bet pat kaitēt veselībai.

#4 Izvēlieties nelielus kāpostus ar vidēju blīvumu. Ja produkts ir ļoti liels un mazliet dzeltens, visticamāk, ka tas jau ir pāraudzis un zaudējis savu garšu.

#5 Var teikt, ka Ķīnas kāpostiem vispār nav aromāta. Ja tām pēkšņi ir kaut kāds neraksturīgs un “ķīmisks” aromāts, tas nozīmē, ka dārzeņa audzēšanā tika izmantoti augšanas stimulatori vai arī tie tika ķīmiski apstrādāti pirms eksportēšanas.

#6 Ķīnas kāposti mēdz būt visdažādākie, tādēļ to krāsa reizēm mēdz variēt no bāli dzeltena līdz pat koši zaļam. Produkta izvēles laikā nav jākoncentrējas tieši uz produkta krāsu, bet gan krāsas intensitāti.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment