Melonei ir arī ārstnieciskas īpašības, turklāt spēcīgas

 

* Melones vanna palīdz novērst alerģiju. Vannas sagatavošana ir vienkārša: 36–37 grādus siltam ūdenim pielej glāzi melones sulas vai vienkārši iemet vannā gabaliņos sagrieztu melones mīkstumu un miziņas. Vienam kursam pilnīgi pietiek ar 7 vannām.

* Melone palīdz arī notievēt un attīrīt organismu no sārņiem. Sevišķi to ieteicams izmēģināt cilvēkiem, kam ir nosliece uz aptaukošanos. Lai gūtu efektu, vienu nedēļu katru dienu jāapēd 2 kg melones, sadalot šo daudzumu 5–7 reizēm. Melones diētas priekšrocība – tās laikā nav jāatsakās no ierastajiem ēdieniem. Melones porcija jāapēd 2–3 stundas pēc ēšanas, klāt piedzerot pusglāzi no augļa mizas spiestu sulu. Tieši tās ārējā cietā kārtiņa satur visvairāk vērtīgo minerālvielu.

Tautas medicīnā nieru, aknu, urīnpūšļa ārstēšanai sen tiek izmantotas svaigas augļa sēkliņas. Vīriešiem tās iesaka ēst potences stiprināšanai, bet sievietēm bērna zīdīšanas laikā dzert sēklu uzlējumu laktācijas uzlabošanai.

Lasi vēl: 7 ikdienas ieradumi, kas nopietni kaitē veselībai

* Nieru un urīnceļu attīrīšanai ēdamkaroti sasmalcinātu sēklu aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina 3–4 stundas un dzer pa pusglāzei 2 reizes dienā – no rīta un vakarā.

* Pret cistītu saberž 5 ēdamkarotes sēklu, aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, pusstundu nostādina un dzer kā tēju pa
glāzei 3 reizes dienā, līdz iestājas pilnīga atveseļošanās.

* Pret impotenci 3 ēdamkarotes sasmalcinātu sēklu sajauc ar 3 ēdamkarotēm medus un ēd pa vienai ēdamkarotei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

* Pret saaukstēšanos (augstas temperatūras pazemināšanai) no melones mīkstuma kopā ar sēklām izspiež sulu un dzer pa 1–2 glāzēm dienā. Papildus ar izspiesto sulu apslauka arī ķermeni.

Lasi vēl: Dārzeņu “ātrā palīdzība”. Ledusskapis ar potenciālu!

Uzmanību! Melones mīkstumu nedrīkst lietot kolīta, cukura diabēta, kā arī kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas saasināšanās gadījumā. Nav ieteicams vienā reizē apēst pārāk daudz melones – tas var radīt pārslodzi zarnu traktam un izraisīt zarnu kolikas. Turklāt strikti jāievēro, ka baudīt meloni drīkst tikai 2–3 stundas pēc ēšanas, jo tā ne ar vienu citu produktu nav savienojama. Kad melone apēsta, nav ieteicams uzdzert ūdeni vai rūgušpienu, kā arī lietot alkoholu. Īpaši tā “nedraudzējas” ar pienu un skābpiena produktiem, un olām. Ja tiek ēsta melone, šie produkti ēdienkartē nav iekļaujami.

Avots: marketium.ru

Leave a Comment