Mazgājam mikroviļņu krāsni un ne tikai – noderīgi padomi mājsaimniecēm!

Mazgājam mikroviļņu krāsni. Arī nekas sarežģīts. Mums palīdzēs…5 -6  mitras salvetes. 5 minūtes sildām tās mikroviļņu krāsnī. Tvaiki no tām mīkstinās netīrumus, kurus pēc tam viegli ar tām pašām salvetēm notīrīt. Galvenais – ļaut salvetēm atdzist, lai neapdedzinātos ar tām.

Cīnāmies ar smaku. Nu re, cepeškrāsns ir tīra. Bet smaka…. Nav problēmu! Ielejam bļodā glāzi ūdens, turpat pievienojam citrona sulu un – cepties! Sildām visu 5 minūtes un vēl 10 minūtes neizņemam no cepeškrāsns. Un tas arī viss. Smaku nav.

Kafijas dzirnaviņas – tikai kafijai? Lai atbrīvotos no garšvielu smaržas, kuras ir maltas pēdējās, pietiek vien samalt saujiņu svaigus rīsus. Smaržas pazudīs bez pēdām!

Attīrām rīvi no siera. To ir ļoti viegli izdarīt ar krāsojamo otiņu. Turklāt šādā veidā rīvi ir ļoti viegli notīrīt gan no priekšpuses, gan no iekšpuses.

Tiekam skaidrībā ar atkritumu spaini. Sasmalcinām ledu, kas pagatavots no ūdens un etiķa vienādās proporcijās, un ar to piepildām spaini. Kad ledus izkusīs, izmazgājam spaini ar krāna ūdeni. Nav ne netīrumu, ne smaku.

Glābjam porcelānu no kafijas traipiem. Tas ir ļoti vienkārši! Vietas, kuras kļuvušas tumšākas no kafijas, saberzējam ar etiķa un sāls maisījumu attiecībā 1: 1. Porcelāna servīze atkal ir burvīga.

Avots: formulalubvi.com

Leave a Comment