Maltās gaļas un kabaču pīrāgs – izskatās un garšo fantastiski!

Kabaci sagrieziet mazos kubiņos un pievienojiet klāt sāli. Atstājiet tos 15 minūtes pastāvēt. Malto gaļu sajauciet kopā ar sakapātu sīpolu, ķiplokiem, sāli un garšvielām.

Paralēli pagatavojiet mīklu. Olas sajauciet kopā ar sāli, kefīru un augu eļļu. Pievienojiet klāt citas garšvielas pēc ieskatiem, tad lieciet klāt miltus un cepamo pulveri.

 

No kabačiem nolejiet nost ūdeni un ar virtuves dvielīša palīdzību nosusiniet nost lieko šķidrumu. Kabaci samaisiet kopā ar malto gaļu.

 

30 cm diametrā formu ieziediet ar sviestu vai augu eļļu. Pusi mīklas lejiet formā, bet pa virsu lieciet pildījumu. Pārberiet visam pāri sarīvētu sieru.

 

Atlikušo mīklas daļu vienmērīgi izlīdziniet pāri pildījumam. Apberiet ar sēkliņām pēc savas izvēles, bet jau pēc tam lieciet iekšā cepeškrāsnī.

Lasi arī: Gatavojam fikso kabaču picu – kā reiz brīvdienām!

Cepiet 180 grādu temperatūrā 40-60 minūtes. Lai sēkliņas nesadegtu, pīrāgu apklājiet ar cepamo papīru.

kabaču pīrāgs

 

Kad izņemsiet pīrāgu no cepeškrāsns, ļaujiet tam pilnībā atdzist cepamajā formā. No sākuma varētu šķist, ka virsējā kārta ir pārlieku mīksta, taču nesatraucieties, jo tas ir pildījuma dēļ. Līdzko pīrāgs atdzisīs, viss būs kārtībā. Lai labi garšo!

kabaču pīrāgs

 

Arī interesanti: Recepte, kurā cukīnī būs gardāks kā gaļa – daudziem iegaršosies šis dārzenis! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti!

Avots

COMMENTS

Leave a Comment