Mājās pagatavota desa – daudz labāka par veikalā pirktajām!

Kā pagatavot desu mājās?

SASTĀVDAĻAS

1,5 kg liellopu gaļas;

2 kg vistu cisku;

75 g sāls;

350 ml buljona;

1 ēdamkarote medus;

2 ēdamkarotes paprikas pulvera;

1 ēdamkarote maltu melno piparu;

½ ēdamkarote muskatrieksta;

1 ēdamkarote žāvētu ķiploku;

1 ēdamkarote žāvētu diļļu;

1 ēdamkarote žāvēta bazilika;

veseli melnie pipari buljonam;

desas apvalks (piemēram, 60 mm biezs poliamīds)

PAGATAVOŠANA

Attīriet vistu kājiņas no ādas un kauliem. No iegūtajiem kauliem vāriet buljonu, kam pievienoti veseli melnie pipari un sāls. Nokāsiet to, pēc tam lieciet ledusskapī.

Paņemiet pusi no liellopu gaļas un no vistas gaļas paņemiet treknākās daļas ar ādu. Smalki samaļiet gaļas maļamajā mašīnā. Atlikušo gaļas daudzumu sagrieziet mazos gabalos (apmēram 2 cm).

Iegūto malto gaļu savienojiet ar sagriezto, pievienojiet medu un samaisiet. Sausā traukā samaisiet kopā sāli un piparus, tos arī pieveinojiet maisījumam. Kārtīgi visu maisiet kopā, paralēli liekot klāt auksto buljonu.

Ļoti cieši pildiet desas apvalku ar gaļas maisījumu tā, lai desā nebūtu gaisa. Ja gaiss tomēr ir ticis iekšā, to vietu pārduriet ar smalku adatiņu. Sasieniet apvalka galu. Desas apvalkam ir jābūt ļoti kvalitatīvam, jo tas nosaka visu procesa izdošanos!

Atrodiet vietu, kur desas pakārt vertikāli, lai tās varētu 1 – 2 stundas stāvēt istabas temperatūrā.

Tad vāriet desu 80 – 85 C temperatūrā 1,5 – 2 stundas.

Gatavās desas izņemiet laukā un palieciet zem auksta ūdens, pēc tam ieteicams tās pakārt vēsā telpā un atstāt uz 12 stundām. Tad ietiniet desu papīrā un lieciet ledusskapī. Labu apetīti!

домашняя колбаса говяжья

Kad izmēģināju pati pagatavot desu, uzreiz pateicu to visiem saviem draugiem. Pārgriezta desa izskatījās ļoti grenza un garšīga!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment