Lūk, par ko runā ārsti – arbūza labvēlīgā ietekme uz asinsspiedienu! Es nezināju…

Uzlabo sirds veselību
Jebkuram, kas cieš no sirdskaitēm vai sāpēm krūtīs, vajadzētu apmeklēt ārstu. Bet speciālisti tomēr ir vienisprātis – likopīns, kas atrodams arbūzā, uzlabo sirds muskulatūru. Turklāt C vitamīns, karotinoīdi un kālijs samazina holesterīna līmeni, pasargājot Jūsu sirsniņu no jebkādām kaitēm.

Uzlabo nieru veselību
Tikšana vaļā no nierakmeņiem var kļūt par visdrausmīgāko pieredzi, tādēļ nekad neaizmirstiet par nieru veselību! Par šo zināja jau mūsu omītes, bet zinātnieki to tikai apstiprināja, ka arbūza lietošana uzturā uzlabo urīnizvadīšanu, bez lieka stresa nierēm.

Uzlabo acu veselību
Lietojot uzturā vairak arbūzu, panāksiet, ka Jūsu acu veselība un redzes asums uzlabosies. A vitamīns, kas atrodams arbūzos, aizsargās no pārmaiņām acs radzenē, kā arī novērsīs tā saucamo “vistas aklumu.”

Labvēlīgi ietekmē kaulu veselību
Kaulu veselība ir ļoti svarīga, īpaši jau esot pieaugušam. Par laimi, arbūzos ir likopīns un kalcijs, kas ir ļoti nepieciešami kaulu izturībai un pasargā no tos lūšanas.

Samazina asinsspiedienu
Daudzi cenšas samazināt asinsspiedienu ar treniņu un diētu palīdzību, bet viņiem noteikti ir jāiekļauj savā diētā arī arbūzs. Magnijs un kālijs lieliski spēj samazināt asinsspiedienu.

Cīnās ar astmu
Eksperti apstiprina, ka arbūzos esošais C vitamīns palīdz samazināt risku saslimt ar astmu. Tiem, kas jau sirgst ar šo slimību, arbūzs var palīdzēt uzlabot plaušu veselību.

Tiem, kas regulāri ēd arbūzu, šī ir laba ziņa, bet tiem, kas nē – vēl ir visas iespējas iekļaut to savā ēdienkartē! Padalieties arī ar draugiem, jo viņi noteikti novērtēs arbūza labvēlīgās īpašības.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment